Actualitate

Damblaua loviturii de stat

Fara sa astepte rezultatele finale ale alegerilor, asa cum cerea Opozitiei insusi V. Voronin, presedintele rus (care nu e comunist) s-a grabit sa-l felicite pe acesta. Este unicul oficial strain care a trimis o asemenea felicitare. Oare de ce?

Coincidenta stranie a declaratiilor lui S. Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, cu cele ale lui V. Voronin referitoare la corectitudinea alegerilor din RM impune ipoteza ca scenariul ostilitatilor din 7 aprilie vine de la Moscova si ca generalul sovietic V. Voronin nu actioneaza de capul lui. Aceasta coincidenta mai sugereaza faptul ca Rusia, probabil, a experimentat la 5 aprilie in RM o frauda electronica de proportii, de care are nevoie pentru a castiga alegerile viitoare „opozitia” din Ucraina. Acesta este si raspunsul privitor la „tentativa de lovitura de stat”, pe care regimul Voronin s-a grabit s-o anunte (prin Mark Tkaciuk) inca la inceputul ostilitatilor din 7 aprilie. Sfatuitorii lui Voronin stiau ca Opozitia poate concentra la Chisinau sute de mii de oameni pasnici pentru a cere alegeri anticipate. Acest protest nu mai era posibil sa-l ascunzi de ochii institutiilor internationale si nici nu putea fi interpretat ca mania unor mici grupuri de cetateni nemultumiti. Cu orice pret, aceasta mare adunare pasnica a Opozitiei trebuia compromisa si s-a ales scenariul „tentativei de lovitura de stat” si a distrugerii institutiilor statului (pe care Voronin l-a si recunoscut in interviul acordat agentiei RIA Novosti). Analiza atenta a sirului evenimentelor din 7 aprilie demonstreaza foarte clar acest scenariu cinic.

Probabil, Voronin si sfatuitorii lui erau siguri ca liderii Opozitiei vor sari sa „ia puterea”, ca Saakasvili (Voronin spune in interviul citat ca a dat „tot ce este dorit de ei: cabinetele presedintelui, spicherului, sala de sedinte a parlamentului, telefoane si calculatoare), cand multimea va intra in Presedintie. Or, spre lauda lor, dnii Filat, Chirtoaca si Urecheanu n-au tras din aceasta nada si damblaua „loviturii de stat” a esuat. Acum politistii si ofiterii de la SIS razbuna damblaua asta maltratand copii si adolescenti pe strazile Chisinaului. Mai mult, „doamna” prim-ministru ameninta sinistru ca va ordona impuscarea mortala a tuturor celor care vor ataca institutiile statului. Daca e asa de doritoare de sange de tineri, de ce nu a dat acest ordin pe 7 aprilie, ca a avut zece ore la dispozitie?

Si la protestele anti-NATO de la Strasbourg a fost mult vandalism, dar politia l-a stopat actionand in forta cu mijloace specifice, inclusiv gaze lacrimogene. De ce nu le-a folosit si V. Voronin? In filmele video postate pe Youtube se vede bine cum politistii lasa sa treaca liber spre Presedintie un mic grup de tineri violenti. Se vede si culoarul „de nunta” care s-a facut, ca prin minune, pentru a trece tanarul in maiou galben care a pus tricolorul si pe Presedintie, si pe Parlament. Mai stim acum ca, de fapt, tinta devastatorilor a fost Parlamentul. Oare nu cumva pentru a face imposibila prima sedinta a noului Legislativ? Oare nu cumva pentru a ramane V. Voronin presedinte interimar al RM pana la alte alegeri parlamentare, care pot avea loc doar cand situatia din RM „se va stabiliza”?

P. S. Ucigasii lui Valeriu Boboc sunt si ucigasii propriilor copii si nepoti!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *