Politică

Dan Dungaciu: La Chişinău există puţine şanse pentru un guvern tehnocrat pro-european

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova” de către Dan Dungaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române.

„Situaţia din Republica Moldova este asemănătoare cu o maşină care se îndreaptă spre prăpastie, în cabină stau mai mulţi şoferi, dar nici unul nu îndreaptă volanul pentru a coti, fiecare lăsând pe seama altuia s-o facă. Blocajul politic în care se află ţara poate duce la o prăbuşire inevitabilă, iar fiecare aşteaptă ceva”, a declarat expertul.

Dan Dungaciu a spus că nu vede posibilitatea preluării de către politicienii moldoveni a experienţei recente a României, unde a fost investit un guvern tehnocrat. „Ar fi soluţia ideală şi ar fi prea frumos ca să fie adevărat. Dar situaţia de la Chişinău este diferită faţă de cea de la Bucureşti. Nu văd condiţiile realizării unui astfel de proiect şi în Republica Moldova. Partidele din Parlamentul de la Chişinău au viziuni şi strategii diferite. Cred că niciunul din partidele pro-europene nu-şi doreşte anticipatele. Însă dacă şi va fi găsit un consens, se va face cu mare greu”, a opinat Dungaciu.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *