Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:11
Abonamente

 
 

Externe 13 Februarie 2016, ora 17:08

Danemarca va primi refugiaţi suplimentari, dar nu conform unor cote obligatorii

Marime Font

Guvernul Danemarcei a anunţat că va accepta imigranţi suplimentari şi va contribui cu fonduri pentru consolidarea frontierelor Uniunii Europene, în contextul în care peste 8.000 de extracomunitari, cei mai mulţi din Siria, au ajuns în ultimele două săptămâni pe teritoriul danez.

Premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, a declarat că ţara sa va contribui cu 100 de milioane de euro, în 2015-2016, la eforturile europene de gestionare a crizei refugiaţilor.

Ministrul danez al Imigraţiei, Inger Stojberg, a declarat că Danemarca nu va lua parte la nicio schemă obligatorie de distribuire a imigranţilor.Cu toate acestea, Danemarca se oferă să preia încă 1.000 de refugiaţi. Majoritatea imigranţilor intraţi în Danemarca în ultimele două săptămâni speră să ajungă în Suedia.

"Poziţia clară a Guvernului este că Danemarca nu va participa la niciun sistem obligatoriu de distribuire", a spus Stojberg, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

"Noi preluăm deja o parte din responsabilitate şi tratăm foarte corect solicitanţii de azil", a adăugat ministrul danez al Imigraţiei.

"În contextul situaţiei extraordinare cu care ne confruntăm, Guvernul se oferă să accepte încă 1.000 de imigranţi suplimentari", a subliniat oficialul danez.

Danemarca se aşteaptă la venirea a 20.000 de solicitanţi de azil anul acesta, după înregistrarea a 14.000 în 2014.

Sursa: Mediafax

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md