Comentariu

Darul de a dărui

Sfârşitul de an nu face excepţie, dimpotrivă, e chiar un prilej pentru a vedea cine a spart limitele şi a depăşit recordurile. Bunăoară, recordul de a cumpăra cadouri de Crăciun pe timp de criză economică…

Potrivit unui sondaj efectuat de câteva cele mai importante servicii de profil din Europa, în acest decembrie cei mai dispuşi să cheltuiască pentru cadouri sunt luxemburghezii, locuitorii acestei minuscule ţări fiind dispuşi să scoată din buzunare până la 800 USD pentru a le aduce bucurii celor dragi. Ei sunt urmaţi de americani, a căror generozitate se estimează la 700 USD, apoi de irlandezi, elveţieni şi britanici, cu 600-700 USD scoşi la mezat. Pe ultimul loc se clasează olandezii, cu ceva mai puţin de 200 USD, care astfel sunt mai economi chiar decât ucrainenii şi grecii, care depăşesc aceiaşi 200 de dolari.

Moldova, din păcate, nu apare în această schemă, chiar dacă la noi există oameni dispuşi să cheltuiască de sărbători mai mult decât toţi europenii din topul respectiv… Dar nu despre ei este vorba – la o adică, mai au timp să citească „Povestea de Crăciun” a lui Charles Dickens -, ci despre faptul că nu grosimea buzunarului ne marchează atitudinea faţă de minunata perioadă în care intrăm. „A dărui” este un dar pe care îl poţi avea doar dacă oferi cu căldură şi cu sufletul curat. Iar oameni cărora să le aducem această căldură sunt cu duiumul în această ţară – e suficient să ne uităm puţin în jur.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *