Actualitate

Daruri de ultima generaţie! Serviciul Vamal a primit o dronă şi un dispozitiv cu termoviziune

Echipamentul urmează să sporească capacitățile instituționale în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, în special a contrabandei produselor din tutun.

Donaţia a inclus și 5 voliere pentru cazarea și întreținerea patrupezilor Serviciului Vamal. Suma totală a investițiilor pentru acest lot constituie peste 17 000 de dolari.

Serviciul Vamal a precizat că în primele patru luni ale acestui an au vameşii au reținut în total 3 993 600 milioane de țigarete nedeclarate, de două ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Totodată, este de menționat că din totalul celor circa 4 milioane de țigarete reținute, peste 62% au fost depistate de către patrupezii Serviciului Vamal, justificându-se astfel necesitatea dezvoltării domeniului chinologic.

În acest context, Gilda Lazăr, director Afaceri Corporative din cadrul JTI România, a anunțat că compania a inițiat deja demersurile necesare pentru donarea a patru câini de serviciu, care urmează a fi instruiți ulterior.

Sectorul tutunului reprezintă al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al Republicii Moldova, după cel petrolier. În anul 2016, cuantumul veniturilor virate la buget de către companiile de tutun s-a cifrat la peste 2 mlrd lei, această sumă constituind echivalentul a 12% din totalul veniturilor bugetare colectate de către Serviciul Vamal (17,5 mlrd lei).

Parteneriatul dintre Serviciul Vamal și JTI în domeniul combaterii traficului ilicit de țigarete are la bază Protocolul de colaborare dintre părți, semnat în anul 2008 și reînnoit în 2015. 

sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *