Actualitate

Data alegerilor nu a fost stabilită nici astăzi! Fracţiunea PL a părăsit şedinţa Parlamentului

[13:30] M. Lupu a supus votului excluderea proiectului privind stabilirea datei alegerilor. Doar doi deputaţi au susţinut propunerea. Fracţiunea PL a părăsit sala în semn de protest. "Următoarea şedinţă, dacă nu intervin modificări, va avea loc pe 1 martie", a conchis preşedintele Parlamentului.

[13:20] Marian Lupu a menţionat că proiectul privind stabilirea datei alegerilor va fi examinat primul. "Dacă nu-i hotărât candidatul nu vom vota proiectul", a spus Mihai Ghimpu. "Noi am discutat candidaturile", a adăugat liderul PL. "Nu ne puneţi în situaţie să părăsim sala". 

V. Streleţ, preşedintele fracţiuni PLDM a subliniat că subiectul alegerii preşedintelui a depăşit toate cotele de tensiune. "Fracţiunea PLDM consideră că avem toate premisele pentru a stabili data alegerilor. Credem că astăzi a ziua potrivită pentru stabilirea datei", a adăugat V. Streleţ.

D. Diacov, preşedintele de onoare al PD, a menţionat că nu înţelege de ce până astăzi nu s-a luat o decizie. "Pe parcursul ultimelor zile s-au discutat liste şi liste. Când să mai tărăgănăm? Este absolut necesar ca astăzi să fixăm o dată. Nu putem amâna din săptămână în săptămână. Dacă identificăm un candidat şi-l alegem bine, dacă nu, mergem la alegeri anticipate", a spus Dumitru Diacov. 

M. Ghimpu a afirmat că PL nu doreşte alegeri anticipate. "Dar haideţi să hotărâm candidatul şi apoi să stabilim data. Nu presaţi. Şi mie nu mi-a plăcut că aţi renunţat la referendum, dar nu am presat", a spus în replică M. Ghimpu. 

I. Dodon, liderul grupului Socialiştilor a menţionat că liberalii şantajează colegii din Alianţă. "Sau alegem preşedintele sau spunem că nu vrem şi mergem în alegeri anticipate. Suntem gata să votăm pentru o candidatură apartiinică. O componentă a Alianţei face jocul comuniştilor. Gândiţi-vă unde mergeţi. Stimaţi colegi ai Alianţei, trei ani aţi fost şantajaţi de M. Ghimpu şi acum tot sunteţi şantajaţi", a declarat Igor Dodon.  

[11:30]
 Şedinţa Parlamentului a fost amânată din nou. Astfel, deputaţii se vor întruni la ora 13:00. 

Sursa Video: Privesc.eu

Liderii AIE s-au întrunit astăzi dimineaţă, fapt ce a amânat şedinţa deputaţilor cu o oră, anunţă Publika.md
Şedinţa Parlamentului a fost amânată pentru ora 11. După întrunire, Mihai Ghimpu şi Vlad Filat au ieşit supăraţi şi nu au dorit să facă declaraţii pentru presă. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *