Actualitate

Datele privind participarea la alegeri au dezvăluit un secret militar al Rusiei

Comisia electorala organizata în Siria, asociata Comisiei electorale a teritoriului Altai, a publicat pe site datele privind votarea în Siria. Este vorba despre 4.571 de cetățeni rusi în Siria. Secția din Damasc a trimis 193 de buletine, iar restul se aflau în urna mobilă – 4.378 de buletine.

În ziua alegerilor, adjunctul ministrului apărării din Rusia, Nikolai Pankov a declarat că la alegeri au votat toți soldații care se află în Siria.

Astfel, deși numărul de militari din contingentul armat al Rusiei din Siria este un secret militar, in baza raportului Comisiei Electorale Centrale din Rusia, publicatia RBC a tras concluizia ca contingentul militar rusesc din Siria are circa 4,4 mii de militari. Experții întrebati de publicatie au afirmat ca urna mobila din Siria a fost cu siguranta folosita pentru asigurarea dreptului constitutional al militarilor rusi de la baza Hmeymim. militari rusi Siria

RBC subliniază faptul că, la ultimele alegeri prezidențiale din 2012 și la alegerile din Duma de Stat, în 2011, în Siria au votat de patru ori mai puțini alegători.

Campania militară a Rusiei în Siria a început pe 30 septembrie 2015. În martie 2016, președintele rus, Vladimir Putin, a dispus retragerea grosului trupelor din Siria. Cu toate acestea, se pare ca in Rusia continua sa lupte circa 4,4 mii de militari rusi. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *