Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente

Atitudini 29 Septembrie 2014, ora 07:14

Marime Font

Datul în bară

Se spune că atunci când un tânăr se îndrăgosteşte, îşi pierde cumpătul. 

 
 
 

Ori de câte ori e în preajma persoanei respective, nu se mai comportă la fel, are sângele înfierbântat şi face gafă după gafă. Chiar şi afirmaţiile sale nu mai sunt cele dinainte.

Asta mă face să cred că dragostea nu e doar un sentiment faţă de altă persoană. Unii se pot îndrăgosti de un fotoliu. Mai cu seamă politicienii. Uitaţi-vă la ei, cum se apropie alegerile, cum îşi ies din fire, încep să gafeze şi spun numai prostii. Din acest motiv, nu e bine să ne hotărâm cu cine ţinem, până nu apucă să se desfăşoare în toată splendoarea.Posibilitatea câştigării unui fotoliu sau a păstrării lui îi determină pe politicieni să se comporte ca nişte îndrăgostiţi. Până şi Iurie Leancă a dat-o în bară. (Mie, personal, îmi pare foarte rău, fiindcă Iurie Leancă mi se părea echilibrat). Gafa e de proporţii, fiindcă el s-a dus în România să susţină ce nu susţine partidul său şi să afirme susţinerea nu din partea partidului doar, ci a întregii Moldove.

Foarte nepotrivit. Să pornim de la premiza că nu ştim pe cine susţine, adică nu ştim dacă e un bun lider sau nu. Putem spune chiar că e bun, dar să zicem că la Cotroceni se va impune un alt candidat. Cam cu ce fel de ochi se va uita spre un viitor guvern Leancă? Să zicem doar. În mod normal, un politician din afară îşi păzeşte exaltările, aşteptând să vadă cine e următorul preşedinte al României. Nu, Leancă vorbeşte dinainte. Şi neîntrebat pe deasupra.

Asta în contextul în care Iurie Leancă avea votul de încredere al cetăţenilor moldoveni. Probabil mai mult decât oricare altul. Adică lui, dacă îi lipsea ceva, era aşezarea în capul listei PLDM pentru alegerile care vin. În loc să stea în banca lui, riscă. Dar pentru ce? – uite asta eu nu înţeleg. Mai ales că nu mi se pare deloc diplomatic. Să te duci în România şi să faci afirmaţii publice în numele Moldovei, înainte să ştii ce vrea de fapt România (asta se va şti după alegeri) şi fără să îţi pese ce vor cetăţenii Moldovei.

Şi ăsta e doar începutul. Până la alegeri îi vom vedea pe toţi politicienii noştri dovedindu-se mari îndrăgostiţi, pierzându-şi cumpătul în faţa fotoliilor la care râvnesc. Cine ştie ce surprize ne mai aşteaptă. Poate că ceilalţi vor lovi bara atât de puternic, încât vom rămâne la concluzia că tot Iurie Leancă e cel mai bun politician. Cine ştie. Urmează să vedem.

Deocamdată aşezaţi-vă confortabil în faţa televizoarelor, campania electorală abia a început. Scrisoarea pierdută abia începe. Datul în bară devine sport naţional. Vom avea un spectacol care va goni o „samă” de moldoveni de la urnele de votare.

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul