Ultima oră

De anul viitor, Chişinăul va asambla troleibuze belaruse

Aceste prevederi sunt incluse în acordul semnat azi-dimineaţă, 13 octombrie, între Primăria Chişinău, ÎM „Regia Transport Electric Chişinău"(RTEC) şi compania belarusă "Belcommunmaş".

În acest context, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că la anul viitor, potrivit acordului, urmează a fi asamblate la Chişinău 30 de troleibuze noi. ”Componentele vor fi aduse din R. Belarus, iar specialiştii moldoveni le vor asambla”, a spus Dorin Chirtoacă.

Volumul investiţiilor necesare pentru producerea celor 30 de troleibuze se estimează la 4 milioane euro.

Dorin Chirtoacă a specificat că, pentru început, troleibuzele asamblate vor acoperi necesităţile capitalei, iar ulterior vor fi propuse municipiului Bălţi şi oraşului Tiraspol.

Gheorghe Morgoci, directorul RTEC, a specificat că angajaţii întreprinderii sunt calificaţi pentru asamblarea de troleibuze. Totuşi, a ţinut să precizeze că momentul în care se va trece la etapa de producere a componentelor la Chişinău, cel mai probabil, se va începe cu producerea pieselor de interior, care nu este atât de complicată, din punct de vedere tehnic.

Vladimir Koroli, directorul întreprinderii "Belcommunmaş", s-a arătat optimist în ceea ce priveşte implementarea acestui proiect.

În acest an, Primăria Chişinău a procurat 102 troleibuze belaruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *