Social

De ce azi comuniştii sunt adânc întristaţi?


Iurie Munteanu, deputat PCRM, secretar executiv al CC al PCRM

Nu am niciun fel de sentiment, în afară de profunde regrete pentru consecințele distrugătoare ale acestui act pentru poporul Moldovei.


Igor Dodon, deputat, președintele Partidului Socialiștilor din Moldova
Am sentimente de regrete pentru cei care acum 95 de ani au recurs la trădarea intereselor naționale moldovenești. A fost o acțiune care s-a făcut sub presiunea celor de peste Prut în detrimentul intereselor naționale ale băștinașilor din stânga Prutului. Astăzi, 27 martie, noi, membrii și activiștii Partidului Socialiștilor din Moldova, vom repartiza populației stegulețe cu inscripția „Iubesc Moldova!”, în cadrul campaniei cu aceeași denumire lansată de mine pe 7 aprilie 2011.


Sergiu Sârbu, ex-membru al PCRM, deputat neafiliat
Nu aș spune că-mi trezește careva sentimente deosebite, deoarece eu întotdeauna am fost adeptul statalității Republicii Moldova. De aceea, și de acum încolo, doresc ca Moldova să fie un stat suveran și independent. Ceea ce a fost a rămas în istorie, în trecut, iar noi trebuie să trăim în viitor.


Ina Șupac, deputat PCRM
Ziua de 27 martie îmi trezește sentimente de adâncă tristețe. A fost o încercare de a ne impune concepția Unirii cu România. Societatea noastră trebuie să cunoască actele istorice, faptele, premisele care au condus la acest eveniment.


Mihail Garbuz, președintele Partidului „Patrioții Moldovei”
Mă întrebați de 27 martie? E vorba de ocuparea Basarabiei de către România. „Sfatul Țării” n-a avut dreptul să ia o asemenea hotărâre. Ba mai mult, unii deputați au fost cumpărați cu două milioane de lei. Trupele Armatei Române erau în sediul Sfatului Țării. A fost ocupația tinerei Republici Democrate Moldovenești de către trupele Armatei Române.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *