Timpul Liber

De ce berea ar trebui să aibă spumă?

Pentru început, spuma este foarte aromată.

Aroma joacă un rol imens în percepţia asupra gustului, poate chiar mai mult decât gustul în sine. Producătorii de bere pun destul de mult efort în componentele aromatice ale berii şi oferind acesteia un strat frumos de spumă se asigură că cel care bea berea va aprecia aceste arome.

Spuma afectează şi modul în care berea se simte în gură. Densitatea acesteia conferă berii o notă cremoasă şi o senzaţie de plenitudine pe limbă. Puteţi observa acest lucru în special la berile pe bază de grâu, dar şi cele preparate cu ovăz şi secară.

Calitatea spumei în orice pahar de bere este rezultatul a numeroşi factori: cum a fost preparată berea, ingredientele folosite, nivelul de carbonatare, paharul în care este servită şi chiar cum a fost turnată berea. Spuma se disipează rapid dacă există reziduri uleioase în pahar sau chiar pe buzele voastre.

Cantitatea şi calitatea spumei pot, de asemenea, să depindă şi de stilul de bere. Berile cu alcool ridicat au mult mai puţină spumă din moment ce alcoolul inhibă formarea acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *