Actualitate

De ce Dodon nu a fost suspendat?

„Sesizarea Curții Constituționale a avut un singur obiectiv: răspunsul la întrebarea ce survine în cazul în care Președintele Republicii Moldova respinge în mod repetat candidatura la funcția de ministru în condițiile în care Curtea Constituțională s-a expus anterior asupra obligației Președintelui Republicii Moldova de a accepta candidatura înaintată în mod repetat de către Guvern. În cazul dat, nu este vorba despre o suspendare provizorie pentru o perioadă nedeterminată, hotărârea produce efecte doar în raport cu cazul numirii în funcție a ministrului Apărării. Odată expirată faza, efectele hotărârii Curții Constituționale în raport de Președintele Republicii Moldova încetează”, a declarat el.

Vitalie Gamurari susţine „că PDM și-a dorit permanent o conlucrare cu toate instituțiile statului, inclusiv cu Președinția, în interesul Republicii Moldova și a cetățenilor ei”.

Întrebat cum crede că vor evolua relaţiile din continuare dintre guvernare şi Preşedinţie, el a răspuns: „Sper să fie depășită această situație, care este una de ordin politic și să se revină la un dialog constructiv, ceea ar permite guvernării să continue implementarea actului de guvernare pe care și l-a asumat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *