Actualitate

De ce e bine să te îmbraci în negru vara

Toată lumea are convingerea că pentru a menţine un aer proaspăt şi pentru a evita momentele stânjenitoare cauzate de transpiraţie cel mai bine e să purtăm haine cât mai viu colorate, iar albul câştigă la acest capitol. Se pare că această e o credinţă falsă şi să te îmbraci în negru pe timp de căldură excesivă e o soluţie inteligenţă.

Poate părea o nebunie, însă nu e deloc aşa. Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, susţin că negrul are capacitatea de a absorbi energia (căldură) care provine de la razele solare mai bine decât alte culori pentru a iradia această energie apoi către exterior.

Hainele negre absorb căldură soarelui şi ajută la reglarea temperaturii corporale prin transpiraţia abundenţă care, deşi e deranjantă, e extrem de sănătoasă pentru că evita o serie de probleme de sănătate ce apar la contactul cu cuptorul de afară.

Hainele negre pot preveni afecţiunile cardiovasculare. Prin transpiraţie, corpul îşi reglează temperatura de la nivelul pielii şi evita înfierbântarea la propriu a sângelui. De cealaltă parte, hainele albe reflectă razele soarelui la fel de bine că cele negre, însă spre deosebire de acestea, menţin căldură la nivelul corpului mai multă vreme.

Aşadar, să te îmbraci în negru vara această şi în orice altă vara nu e o decizie greşită, contrar credinţelor de până acum, scrie site-ul salud180.com. Pe lângă culorile, hainele şi accesoriile pe care le iei când ieşi afară pe caniculă, e indicat să ai la ţine ceai sau apă în permanentă pentru a-ţi hidrata corpul şi a-l ajută să transpire corespunzător astfel încât să nu se încingă vasele de sânge. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *