Actualitate

De ce este bine să bem cafea neagră

Analizând datele de la peste 19.400 de americani, cercetătorii de la Universitatea Illinois au descoperit că mai mult de jumătate beau cafea în mod regulat. 68% din ei foloseau la cafea zahăr, cremă/frișcă sau lapte. Acestea nu numai că îngrașă, dar problema este că 60% din calorii provin din zahăr, care are valoarea nutrițională zero. Consumul lor cu precauție este foarte important, mai ales că excesul de zahăr și de grăsimi saturate este un pericol pentru diabet și boli de inimă.

Cercetătorii au analizat și datele unor băutori de ceai, din care numai 33% pun adaos caloric în băutură. În general, ei pun zahăr, miere și lapte degresat, astfel încât aportul caloric este mai mic.

Studiul nu a luat în calcul și îndulcitorii artificiali sau naturali, precum ștevia, pe care organismul nostru se pare că îi percepe drept zahăr. Există unele studii care spun că există o legătură între îndulcitorii artificiali și riscul mărit de rezistență la insulină, obezitate și diabet de tip 2, dar acestea nu au fost aprofundate. Concluzia cercetării oamenilor de știință din Illinois este că atât cafeaua neagră, cât și ceaiul neîndulcit sunt bogate în antioxidanți care protejează împotriva cancerului, bolilor de inimă și Alzheimer. 

cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *