Atitudini

De ce Filat îl curtează pe neostalinistul în iţari Dodon?

În această „creaţie patriotică”, cum a întitulat-o el, regăsim tot inventarul tezelor stalinist-comuniste vizavi de România şi etnicii români din R. Moldova. Nici un alt comunist de la Chişinău (cu excepţia, poate a „clasicului genului”, V. Stati) nu a atacat atât de urât România şi cetăţenii R. Moldova care se consideră români, cum o face comunistul Dodon în textul indicat. Astfel, etnicii români din R. Moldova sunt numiţi: „coloana a 5-a a panromânismului”, „forţe politice de extrema dreaptă”, „promotorii lichidării statalităţii moldoveneşti„, ”care mărşăluiesc de rând cu grupările neonaziste române”. El cere, aidoma procurorului stalinist Vîşinski, ca „promotorii panromânismului”, „iude cumpărate cu 30 de arginţi", (adică intelectualii şi politicienii moldoveni care se consideră români” să fie "aspru pedepsiţi" şi …"supuşi oprobriului public”. Xenofobia antiromânească a neostalinistului în iţari atinge paranoia când îi declară pe moldovenii de dincolo de Prut „un popor fără stat şi fără identitate statală”.

… Şi această anomalie morală şi politică, numită „comunistul Dodon”, este curtată de către anticomunistul Filat, premier şi lider de partid de guvernământ. Aseară, la o emisiune tv, Filat „îl detaşează de comunişti” pe Dodon şi mai spune despre acesta că „se prezintă mai puţin comunist”?!

Oare?! Chiar aşa? Chiar până aici? Dar mâine până unde, domnule „anticomunist” Filat!? E în spirit european (şi creştinesc) să cochetezi cu acel care urăşte de moarte o ţară care – ca să nu mai vorbesc de toate celelalte! – în timpul inundaţiilor din lunca Prutului, a rupt de la gura propriului popor ca să ne ajute? Oare o Moldovă fără Voronin, dar cu stalinistul în iţari Dodon, va fi mai liberă, mai democratică, mai europeană şi mai fericită?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *