IT&C

De ce iPhone 8 ar putea fi ULTIMUL TELEFON pe care Apple îl face

Aparent, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi modelele mai accesibile de iPhone lansate în 2017. iPhone X va fi un telefon foarte special pentru Apple, reprezentând aniversarea a zece ani de la lansarea primului model.

John Brandon, editor al publicaţiei Inc.com, este de părere că aceaste telefoane ar putea fi ultimele telefoane de care un utilizator va avea nevoie. Acesta punctează faptul că noul telefon Apple va avea ecranul până în margini, un display OLED, adică mai luminos şi clar, un procesor mai rapid, încărcare wireless, dar şi un preţ pe măsură în jur de 1000 de dolari.

De ce crede Brandon că iPhone 8 ar putea fi ultimul telefon pe care Apple îl face? Un motiv este faptul că oamenii nu vor avea un motiv destul de bun pentru a-şi face un upgrade deaorece noul model este foarte rapid şi se încarcă rapid. Ar putea numi problema "Honda" când oamenii păstrau maşinile prea mult timp deoarece nu se stricau. Acelaşi motiv fiind şi cauza scăderii vânzărilor de iPhone de anul trecut.

Un alt motiv invocat este avansul asistenţilor digitali. Amazon Echo, Google Home pot face lucruri pe care un telefon le poate face doar prin comenzi vocale. Vrei să suni pe cineva? Îi spui lui Echo, vrei să vezi cum e vremea? îl întrebi pe Google Home etc. De asemenea, preţul ridicat ar putea îndepărat oamenii de a cumpăra un telefon pe an şi a folosi telefonul existent pentru mai mulţi ani.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, este de părere că smartphone-urile sunt pe cale de dispariţie. El vrea să renunţe la telefoane, televizoare şi tablete, şi vrea să le înlocuiască cu o pereche de ochelari inteligenţi, care ar putea fi controlaţi de creierul uman.

Ochelarii vor funcţiona cu ajutorul creierului uman şi vor proiecta imagini direct pe retina ochiului, potrivit unui anunţat al companiei din cadrul conferinţei anuale Facebook F8.

Noi credem că Apple va continua să producă telefoane deoarece reprezintă un segment mult prea profitabil pentru compania californiană, dar este posibil ca numărul cumpărătorilor să scadă din cauza preţului ridicat. 

businessmagazin.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *