Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Frumusețe 30 Noiembrie 2016, ora 08:10

De ce îţi apar coşuri pe faţă. Cauzele pe care nu trebuie să le ignori

Marime Font

Te întrebi de ce îţi apar coşuri şi ce e de făcut? Ştiai că acneea se poate declanşa la orice vârstă? Cele mai multe femei se confruntă cu această problema a pielii în adolescenţă. În multe cazuri, însă, coşurile apar chiar şi la 30 sau 40 de ani din diferite motive. 

De ce îţi apar coşuri pe faţă chiar dacă ai depăşit vârstă adolescenţei?
După cum spuneam, coşurile sunt frecvente în rândul adolescenţilor, dar nu îi scutesc nici pe adulţi. S-au făcut numeroase studii pentru a află de ce apare acneea la vârste înaintate. Cercetătorii au descoperit că în cele mai multe cazuri, stilul de viaţă este principalul vinovat pentru erupţiile cutanate.

Coşurile apar din cauza obstructionarii porilor. Acumularea de sebum în pori. Aceste glande sebacee blochează porii şi pielea nu mai respiră cum trebuie. În acel moment apar bolile pielii, unele mai inofensive, altele agravante.Cele mai multe femei recurg la tot felul de tratament de peeling (curăţare completă a pielii). Anumite ingrediente naturale au menirea să cureţe bine piele, dar nu rezolva în totalitate problema coşurilor. Tocmai de asta, e bine de ştiut ce trebuie să faci că să nu îţi mai apară coşuri.

În primul rând, acneea nu este cauzată tot timpul de praf şi murdărie. Nici machiajul nu are mereu legătură cu erupţiile cutanate. Aşadar, oricât de mult ai avea grijă de pielea ta, nu eşti absolvită de afecţiunile dermatologice. De asemenea, nici consumul de grăsimi sau ciocolată nu are o influenţă foarte mare asupra sănătăţii pielii.

Totuşi, există anumite alimente care încurajează apariţia coşurilor. Sunt acele produse care ridică glicemia şi contribuie la procesele inflamatorii ale pielii. Aici intră lactatele şi produsele bogate în carbohidraţi. O dietă bogată în făină duce inevitabil la acnee.


Activitatea hormonala are şi ea un rol determinant în apariţia punctelor negre şi a structurilor purulente de la suprafaţă pielii. Anumite medicamente, în special cele care conţin hormoni artificiali, sunt responsabile de afecţiunile pielii.


Ce poţi face să eviţi acneea
Hidratarea este extrem de importantă. Bea multă apă şi evita consumul de produse care conţin mult zahăr ori cele cafeinizate. A bea lichide nu înseamnă consumarea licorilor colorate, pline de chimicale dăunătoare celulelor. Mişcarea fizică ajută foarte mult la destresare. Stresul este unul din factorii care determina cel mai adesea erupţiile cutanate. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul