Frumusețe

De ce îţi apar coşuri pe faţă. Cauzele pe care nu trebuie să le ignori

De ce îţi apar coşuri pe faţă chiar dacă ai depăşit vârstă adolescenţei?
După cum spuneam, coşurile sunt frecvente în rândul adolescenţilor, dar nu îi scutesc nici pe adulţi. S-au făcut numeroase studii pentru a află de ce apare acneea la vârste înaintate. Cercetătorii au descoperit că în cele mai multe cazuri, stilul de viaţă este principalul vinovat pentru erupţiile cutanate.

Coşurile apar din cauza obstructionarii porilor. Acumularea de sebum în pori. Aceste glande sebacee blochează porii şi pielea nu mai respiră cum trebuie. În acel moment apar bolile pielii, unele mai inofensive, altele agravante.

Cele mai multe femei recurg la tot felul de tratament de peeling (curăţare completă a pielii). Anumite ingrediente naturale au menirea să cureţe bine piele, dar nu rezolva în totalitate problema coşurilor. Tocmai de asta, e bine de ştiut ce trebuie să faci că să nu îţi mai apară coşuri.

În primul rând, acneea nu este cauzată tot timpul de praf şi murdărie. Nici machiajul nu are mereu legătură cu erupţiile cutanate. Aşadar, oricât de mult ai avea grijă de pielea ta, nu eşti absolvită de afecţiunile dermatologice. De asemenea, nici consumul de grăsimi sau ciocolată nu are o influenţă foarte mare asupra sănătăţii pielii.

Totuşi, există anumite alimente care încurajează apariţia coşurilor. Sunt acele produse care ridică glicemia şi contribuie la procesele inflamatorii ale pielii. Aici intră lactatele şi produsele bogate în carbohidraţi. O dietă bogată în făină duce inevitabil la acnee.

Activitatea hormonala are şi ea un rol determinant în apariţia punctelor negre şi a structurilor purulente de la suprafaţă pielii. Anumite medicamente, în special cele care conţin hormoni artificiali, sunt responsabile de afecţiunile pielii.

Ce poţi face să eviţi acneea
Hidratarea este extrem de importantă. Bea multă apă şi evita consumul de produse care conţin mult zahăr ori cele cafeinizate. A bea lichide nu înseamnă consumarea licorilor colorate, pline de chimicale dăunătoare celulelor. Mişcarea fizică ajută foarte mult la destresare. Stresul este unul din factorii care determina cel mai adesea erupţiile cutanate. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *