Frumusețe

De ce iubim trandafirii

Roşii: dragoste şi romantism
Trandafirii roşii reprezintă simbolul universal al dragostei adevărate. Însă în diferite culturi şi pe parcursul istoriei, ei apar şi ca un simbol politic sau religios.

Galbeni: prietenie, fericire şi urări de bine
Deoarece culoarea galbenă este asociată cu soarele, trandafirii galbeni sunt alegerea perfectă în cazul în care vrei să transmiţi un mesaj de apreciere şi dragoste platonică. Culoarea galbenă reprezentă sentimentul de armonie şi satisfacţie sufletească.

Roz: dragoste, gratitudine, apreciere
Culoarea roză poartă în sine conotaţia graţiei şi eleganţei, precum şi sentimentul unei dulci şi poetice iubiri. Trandafirii roz-închis sunt un mod tradiţional de a spune „mulţumesc”. Rozul-deschis este asociat cu delicateţea şi admiraţia, fiind oferiţi pentru a exprima simpatia faţă de o persoană.

Albi: puritate, inocenţă, simpatie, spiritualitate
În tradiţiile mai vechi, trandafirii albi reprezentau simbolul adevăratei iubiri. Cunoscuţi, de asemenea, ca trandafirii miresei, trandafirii albi sunt consideraţi drept flori tradiţionale de nuntă. În acest sens, albul simbolizează ideea de unitate, virtute şi puritate a noii iubiri. De asemenea, aceşti trandafiri sunt asociaţi cu onoarea şi respectul.

Oranj: dorinţă, entuziasm, pasiune
Culoarea oranj a trandafirilor, fiind un amestec dintre galben şi roşu, reprezintă o trecerere de la prietenie la dragoste. Trandafirii oranj mai exprimă fascinaţie, ceva de genul: „Sunt mândră/mândru de tine”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *