Afaceri

De ce moldovenii preferă berea la halbă?

Crearea unui adevărat PUB în aer liber a fost imposibilă până atunci, din motiv că nu existau posibilităţi de a utiliza instalaţia de turnare cu gaze sub presiune. Cu toate acestea, experţii ANA au rezolvat problema. Pentru instalaţiile de turnare a berii, ei au început să folosească gazele produse din utilizarea gheţei uscate. 

Este uimitor faptul că interesul oamenilor faţă de berea la halbă a fost prezent în toate timpurile. Berea la halbă a fost apreciată de către oamenii din diferite ţări. Strămoşii noştri au preferat anume această bere. Această tradiţie a ajuns şi în timpurile noastre, avînd cauzele şi explicaţiile sale. 

Chiar dacă vara s-a terminat, berea continuă să fie populară în rândul consumatorilor moldoveni.

Indiferent de timpul de afară, localurile din capitală sunt împânzite de amatorii de bere care solicită produsul la halbă. Întrebaţi de ce preferă berea draft, ei raspund sigur şi simplu – pentru că este cu mult mai bună şi mai proaspătă! Plus la aceasta, nu se compară plăcerea de a consuma o bere la halbă cu una din sticlă, au confirmat consumatorii.

Prospeţimea berii draft se datorează faptului că odată turnată în KEG, de regulă, este vîndută în PUB-uri în primele 2-3 zile. Produsul este servit anume la halbă, cel mai potrivit tip de veselă care pune în valoare adevăratele calităţi ale berii. Din aceste considetente, berea la halbă este apreciată de către experţi, dar şi de către simpli amatori, ca fiind una adevărată.

În majoritatea ţărilor europene precum Cehia, Germania, Austria, Danemarca, unde cultura berii este destul de înaltă, aproape toţi consumatorii preferă berea la halbă. Mai mult de jumătate din cantitatea de bere produsă în aceste ţări este comercializată la halbă, adică îmbuteliată în keg-uri, şi doar a treia parte este pusă în vânzare în sticle sau alte tipuri de ambalaje. Acest fapt denotă existenţa unei tradiţii milenare de producere şi consum a berii, tradiţie care plasează berea la nivel de produs naţional. În asemenea contexte, berea este identificată cu ţara în sine, fiind percepută ca un simbol al ţării cu care se mândreşte fiecare cetăţean.

Popularitatea berii la halbă în aceste ţări se explică şi prin faptul că, pentru a o savura, oamenii preferă să meargă la un PUB sau la un bar împreună cu un grup de prieteni apropiaţi. În aceste localuri, consumatorii crează o atmosferă degajată şi o oportunitate ideală de a comunica şi a se relaxa după o zi de lucru. Berea draft este un liant perfect pentru oamenii care ştiu să-şi petreacă timpul împreună cu cei dragi, într-o atmosferă plăcută a unui local.

În cazul Moldovei, interesul consumatorilor faţă de berea la halbă este în continuă creştere. În primul rând, cei mai mulţi apreciază această băutură datorită caracterului şi gustului ei specific. În al doilea rând, la fel ca şi în Germania şi Republica Cehă, berea este considerată cel mai bun atribut al socializării care ajută oamenii să-şi petreacă mai plăcut timpul în compania prietenilor şi a oamenilor apropiaţi. Berea înseamnă plăcere, discuţii cordiale şi timp petrecut frumos. Nimic nu poate fi mai bun decît o discuţie sufletească cu prietenii, la o halbă de bere, în atmosfera plăcută a unui PUB.

De asemenea, pentru adevăraţii fani ai berii, posibilitatea de a se bucura de atmosfera unui PUB înseamnă şi o minunată ocazie de a simţi adevăratul spirit al brand-ului de bere preferat. Mobila decorată cu imaginea brandului, paharele, beermat-urile şi alte accesorii care definesc cultura berii în diverse regiuni, ajută amatorii de bere să se inspire din valorile brand-ului.

Prin urmare, barul sau PUB-ul ofereră tuturor consumatorilor nu doar o bere minunată, ci şi o atmosferă reverenţiosă faţă de consumul de bere – spiritul adevăratei culturi a berii.

Care sunt avantajele berii la KEG?

Acest tip de ambalaj oferă condiţiile perfecte de păstrare.

KEG-urile sunt nişte rezervoare de oţel, în formă de butoi, în care berea este depozitată, ulterior transportată şi comercializată la halbă.

Stocată în aceste butoaie, berea este ferită de razele solare, păstrăndu-şi intacte toate proprietăţile sale benefice pentru consumatori: vitamine, nutrienţi şi minerale. Datorită ambalajului ermetic care păstrează lichidul sub presiune, berea în KEG-uri este păstrată proaspătă pentru mai mult timp, iar calităţile sale gustative rămân a fi cele iniţiale. Acesta şi este motivul pentru care berea la halbă se bucură de cele mai multe laude.

Cantitatea de berea dintr-un singur KEG de 50 litri este echivalentă cu berea din 100 de sticle. Imaginaţi-vă că aveţi de organizat o petrecere cu mulţi invitaţi şi este nevoie să mergeţi la magazin, să procuraţi cel puţin 50 sticle de bere care necesită a fi transportate şi depozitate undeva în frigider. E prea mult timp şi energie pentru un singur eveniment, motive care te pot determina uşor să renunţi la idee. În asemenea cazuri sunt foarte populare serviciile de livrare a berii la KEG, la domiciliu.

Dorind să corespundă tendinţelor pieţei, producătorii moldoveni lansează noi servicii pentru a asigura satisfacerea cerinţelor consumatorilor. De exemplu, cel mai mare producător de bere din ţară, de curînd, în raza oraşului Chişinău, a lansat serviciul de livrare a berii la butoi la domiciliu. De asemenea, a fost lansat serviciul “halba îngheţată” – o instalaţie specială de turnare care păstrează o temperatură mai scăzută a berii în comparaţie cu instalaţiile obişnuite. Aceste acţiuni demonstrează faptul că producătorii autohtoni sunt cointeresaţi să dezvolte în Moldova adevărata cultură a berii, cultură care prevalează în statele cu tradiţii milenare în acest domeniu.

În oraşul polonez Wroclaw, berăria este situată chiar în subsolul primăriei. Timp de aproproape un an, administraţia oraşului Wroclaw a rezolvat problema permiterii existenţei berăriei în subsolul primăriei. Într-un final, a cîştigat pasiunea faţă de bere. Nimic nu poate fi mai bun decît plăcerea de a sta la o bere, într-o companie bună.
Putem să-I invidiem pe funcţionarii care lucrează la primăria oraşului Wroclaw. Pentru a se relaxa, ei trebie doar să coboare scările în subsolul clădirii unde lucrează şi să dea comandă de câte o halbă de bere.

Prin urmare, cu toţii vom alege berea preferată, dar neapărat vom ţine cont de faptul că cel mai important, totuşi, rămâne a fi plăcerea, satisfacţia şi starea de spirit pozitivă pe care ne-o poate oferi atmosfera localului şi compania prietenilor adevăraţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *