Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

 
 

Actualitate 20 Iulie 2018, ora 08:57

De ce nu este bine să folosești produse cosmetice EXPIRATE

Marime Font

Dacă atunci când vine vorba despre alimentație suntem foarte atente ca produsele pe care le consumăm să fie întotdeauna proaspete și în termenul de valabilitate, nu același lucru se întâmplă și în cazul fardurilor. Folosirea cosmeticelor expirate este un obicei comun foarte multor femei, chiar dacă acest lucru poate cauza o mulțime de neplăceri.

 

Femeile folosesc aproape zilnic diferite produse cosmetice, dar puține sunt cazurile în care verifică cu atenție termenul de valabilitate. De cele mai multe ori, doamnele sau domnișoarele renunță la rujul preferat, la rimel sau la pudră doar după ce produsul s-a terminat, chiar dacă acesta este expirat de o lungă perioadă de timp.

Ce riști atunci când folosești cosmetice expirate?

Pentru a evita problemele dermatologice, verificarea produselor folosite pentru realizarea machiajului ar trebui să se facă frecvent. Atunci când sunt folosite cosmetice expirate, riscurile sunt majore. Infecțiile sunt principala problemă cu care se pot confrunta femeile care folosesc produse de înfrumusețare vechi. Pentru că acestea intră în contact direct cu zonele sensibile, riscul de a dezvolta infecții puternice este ridicat. Un rimel expirat poate pune în pericol sănătatea ochilor, provocând iritații severe, lucru care este valabil și pentru eyeliner, având în vedere că ambele produse sunt folosite pentru a evidenția zona ochilor. Acesta este și motivul pentru care aceste produse de make-up au un termen de valabilitate foarte scurt.

Fondul de ten este și el un pericol pentru piele atunci când nu se mai află în termenul de valabilitate. Acesta poate favoriza dezvoltarea anumitor bacterii la nivelul pielii, provocând iritații și probleme dermatologice.Cosmeticele expirate nu sunt doar un pericol pentru sănătate, ci pot afecta și calitatea machiajului. După un anumit interval de timp, ingredientele existente în aceste produse nu mai sunt atât de eficiente, ceea ce înseamnă că machiajul va rezista mai puțin timp sau culorile vor fi mult mai șterse.

Sursa: avantaje.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md