Actualitate

De ce PLDM? Indrumar pentru o alegere inteleapta

PLDM – un partid al actiunii, mereu in miscare si in continua crestere
De la crearea Partidului Liberal Democrat din Moldova, scena politica din R. Moldova s-a inviorat foarte mult, dar in sensul cel mai bun al cuvantului. Initiativele formulate si lansate de liberal-democrati, sprijinite prin actiuni de amploare bine organizate, au fost pilde si uneori surse de inspiratie pentru alti actori politici. Societatea civila si, mai ales, presa independenta au simtit un sprijin puternic din partea PLDM in fata atacurilor banditesti ale Puterii. Regimul comunist a incercat, dar n-a reusit sa opreasca afirmarea si consolidarea acestui partid. Astfel, doar intr-un singur an, PLDM a devenit formatiune parlamentara.

 

PLDM – un partid cu lider carismatic si echipa puternica
Un merit insemnat la cresterea si afirmarea PLDM il are liderul sau, Vlad Filat. Om bine crescut si educat, cu mult bun-simt, manager pragmatic si ordonat, el stie sa adune in jurul sau oameni de calitate si sa-i puna in valoare. Alexandru Tanase, Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi, Liliana Palihovici, Iurie Leanca, Mihai Sleahtitchi, Vladimir Hotineanu – sunt doar cateva nume importante din echipa PLDM, la care s-au alaturat recent Loretta Handrabura, Dmitri Ciubasenco si Veaceslav Ionita. Rar se intampla in politica noastra sa apara in prim-plan atatia oameni de valoare, asa cum e la PLDM. Acest partid poate da viitoarei guvernari necomuniste oameni pregatiti in toate domeniile, care pot sa apere cu onoare interesele cetatenilor si sa reprezinte cu demnitate si devotament R. Moldova.

PLDM – un partid in care tinerii sunt luati in seama si promovati
Tinerii vin la PLDM pentru ca isi doresc pentru tara lor un viitor european si pentru ca aici ideile si proiectele lor sunt luate in seama si promovate. Ei se regasesc in toate initiativele, actiunile si politicile liberal-democratilor. Ei, la fel ca si PLDM, doresc libertate de expresie, circulatie libera, locuri de munca bine platite pentru parinti si batranete asigurata pentru bunei. Ei vor sa traiasca intr-o tara libera de minciuna si comunism, de aceea, isi pun toata nadejdea in PLDM.

PLDM – un partid sprijinit de oameni cultivati, cumpatati si gospodari
Localitatile in care liberal-democratii au luat mai multe voturi se deosebesc, uneori radical, de cele in care s-a dat preferinta comunistilor. Sunt mai asezate, oamenii sunt mai instariti si mai gospodarosi. Alegatorul PLDM este, de obicei, omul faptelor concrete, el nu are timp de pierdut prin barurile satelor, asa cum si-l pierd cei impatimiti de secera si ciocan; el este cultivat, cumpatat si gospodar, se informeaza din mai multe surse si nu crede minciunilor propagandei oficiale. Alegatorul PLDM stie ca actele de vandalism din 7 aprilie au fost organizate de regimul Voronin pentru a astupa fraudele electorale din ajun, a inchide granita cu Europa si a se rafui cu oponentii politici, asa cum a facut-o Hitler la vremea lui.

PLDM – un partid al dialogului si cooperarii
Liberal-democratii inteleg ca fara dialog si cooperare intre toate fortele politice sanatoase din societate nu poti inlatura dictatura si teroarea si nu poti construi un viitor european pentru R. Moldova. Ei au propus un cadru de dialog si cooperare inca in 2008. E bine ca s-a ajuns la aceasta intelegere cu PL si AMN si s-a creat Consiliul pentru Dialog si Cooperare acum, in preajma alegerilor anticipate. Acest Consiliu poate fi embrionul viitoarei coalitii de guvernare.

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *