Actualitate

De ce rechizite are nevoie un copil? Iată 5 obiecte nelipsite din lista de cumpărături!

Cu toate că fiecare părinte își închipuie în ce constă lista cu rechizite este bine ca mai înainte de a merge la cumpărături să discute cu învățătorul clasei, primind astfel cele mai bune sfaturi. Este posibil ca lista să fie mai scurtă sau mai lungă, la fel cum este posibil ca unele rechizite să fie achiziționate în cantități mai mari, direct de clasă, fiind folosite la comun de către elevi. Este cazul acuarelelor, hârtiei albe, ba chiar și a plastilinei.

Și chiar dacă produsele pot diferi de la o clasă la alta, iată mai jos 5 obiecte nelipsite din lista de rechizite atunci când mergi la cumpărături:

1. Creioanele colorate, este bine să achiziționați produse de calitate, cu un vârf rezistent, care să nu se rupă ușor și care să coloreze cât mai bine. Foarte util de ținut cont este ca la alegerea creioanelor colorate să se opteze pentru o diversitate de culori, ca atare, alegeți produse cu o gamă extinsă de culori, ajutând astfel să coloreze în cele mai mici detalii personajele din desenele făcute în clasă.
2. Pixuri, precum sunt acestea, sunt foarte utile pentru copiii puțin mai mari. Atunci când profesorul permite folosirea pixului este bine să aibă la îndemână produse de bună calitate, însă nu la un preț foarte mare, aceste fiind consumate destul de ușor. Pixurile sunt prezente aproape în penarul fiecărui elev și de aceea este indicat să iei în calcul achiziția unor astfel de produse mai înainte de începerea anului școlar.
3. Stilou – un școlar aflat la început de drum va folosi mai mult ca sigur stiloul, drept instrument de scris. Acest produs trebuie ales cu multă grijă, să fie pe placul elevului și mai ales să se poată încărca ușor, cu rezerve sau cu cerneală. Nu faceți o achiziție foarte costisitoare, ci mai degrabă aveți în vedere cumpărarea unor produse de calitate, dar nu foarte scumpe.
4. Penar – iată un alt produs care este nelipsit din ghiozdanul unui școlar. Este indicat ca la alegerea penarului să țineți cont de ceea ce își dorește copilul. Mai mic sau mai mare, colorat sau nu, penarul este ales cu mare drag de către elev și de aceea ar fi bine să mergeți împreună la cumpărături.
5. Caiete – în funcție de vârsta copilului este indicat să adăugați în listă un număr mai mare de caiete. Poți opta pentru caiete de tip 1 sau de tip 2, atunci când copilul este în clasa pregătitoare sau în clasa întâi sau este bine să optați pentru caiete dictando sau de matematică ori către cele studențești atunci când copilul este într-o clasă mai mare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *