De ce să-ţi speli părul cu bicarbonat de sodiu

publicat în Frumusețe pe 26 Aprilie 2018, 09:10

Tot mai multe femei se plâng de produsele pentru îngrijirea părului pe motiv că nu ar fi foarte eficiente. Pentru a redă strălucirea şi volumul podoabei capilare, e nevoie de un singur condiment: bicarbonat de sodiu. 

Tot ce trebuie să faci este să adaugi 3 linguriţe de bicarbonat de sodiu în apă cu care îţi speli părul, asta dacă doreşti să opreşti căderea firelor de par şi îmbâcsirea acestuia.

Apă cu bicarbonat se aplică pe părul ud sau uscat, pornind de la rădăcini. Este important să masezi bine scalpul pentru a hrăni părul de la rădăcina. Masajul porneşte de la baza firelor de par şi continuă până la vârfurile acestora.

E bine că înainte să aplici această soluţie specială de îngrijire capilară să clăteşti bine apă cu bicarbonat.

La ce mai serveşte bicarbonatul de sodiu

Amestecul format din apă şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu formează unul din cele mai eficiente remedii de combatere a problemelor pielii. Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor dacă pielea ta a avut de suferit în urmă întepaturilor insectelor sau ai furuncul. Tot bicarbonatul e bun şi în combaterea acneei şi a micozei piciorului. E bine că la aplicarea bicarbonatului să foloseşti un tifon steril pentru a lasă substanţă să activeze câteva minute.

Atenţie foarte mare însă la aplicarea acestui ingredient! Înainte să foloseşti tratamente cu bicarbonat, e recomandat să consulţi un medic dermatolog pentru a află dacă eşti alergic la substanţă sau nu.