Actualitate

De ce se MOARE şi după două săptămâni de spitalizare cu coronavirus

"Să nu cântăm victoria, şi mai ales, să nu începem să vorbim prea curând despre redeschidere". Massimo Galli, specialist în boli infecțioase la spitalul Luigi Sacco din Milano, rămâne prudent în fața noii transformări luate de curba epidemiei de coronavirus în Italia, scrie Il Giornale, citat de Rador. "Scăderea numărului cazurilor ne dă un semnal mic, însă deloc neglijabil", spune totuși medicul.

În pofida ușoarei îmbunătățiri, numărul cazurilor de infectare de la Milano continuă să fie ridicat.

Motivul, explică Galli pentru cotidianul Il Messaggero, constă în faptul că "multe persoane au fost blocate în casă cu infecția deja în curs, în fază de incubație, sau la primele manifestări”, fără să fi avut ocazia să fie testate. Din acest motiv, "în Lombardia, pentru a fi optimiști, avem de 7 până la 10 ori mai multe persoane infectate decât susţin datele oficiale. E clar că distanțarea a fost esențială pentru a face față epidemiei, dar, din păcate, există persoane a căror stare de sănătate poate să se agraveze rămânând acasă".

De asemenea, rămâne ridicat şi numărul de decese zilnice. Acestea sunt, în mare parte, persoane "care s-au infectat cu mult timp în urmă” și care după două-trei săptămâni de spitalizare au fost învinse de virus. Motivul, potrivit lui Galli, se explică prin faptul că "au luptat cu boala mult timp și, la un anumit moment, nu au mai rezistat. Aceşti pacienţi mor după 2 – 3 săptămâni de spitalizare".

Din acest motiv, numărul victimelor continuă să fie mare.

"Ne putem aștepta și la un număr important de pacienți tineri"

Covid-19 rămâne o boală a vârstnicilor, care sunt afectaţi mai grav și mai frecvent decât persoanele tinere. Trebuie spus, totuși, că "până în prezent, nici nu ne-am permis să-i internăm pe tineri, mai ales dacă nu aveau o stare generală compromisă”. Dar Galli avertizează: "Desigur, nu suntem toți la fel și, prin urmare, ne putem aștepta și la un număr important de pacienți tineri, aici contează mult și configurația demografică a diferitelor țări".

Totul depinde însă de teste: "Probabil că avem foarte mulți tineri contaminaţi, vom putea verifica acest lucru doar atunci când vor putea face un test serologic".

În ceea ce priveşte revenirea la normal, specialistul în boli infecțioase comentează: "Este corect să planificăm ce trebuie făcut pentru redeschiderea anumitor activități, efectuând chiar teste, însă nu trebuie s-o facem prea curând, pentru că ar însemna anularea tuturor eforturilor depuse până acum”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *