Moldova

De ce Stefan cel Mare este infuriat pe Iurie Rosca?

Ieri, mai multe agentii de stiri au transmis ca un grup de tineri, in frunte cu vicepresedintele pepecedist, Victor Ciobanu, au iesit la proteste in centrul capitalei. Acestia au adus un ghiveci cu pamant si l-au lasat langa monumentul lui Stefan cel Mare. Pepecedistii pretind ca pamantul „a fost adus tocmai de la Palanca”.

Insa, potrivit unor surse din cercurile apropiate formatiunii, care au dorit sa le asiguram anonimatul, pamantul din ghiveci nu a fost adus „tocmai de la Palanca”, ci a fost luat din spatele sediului partidului. Sursele afirma ca au vazut cu ochii lor cum, marti dimineata, Cubreacov si cu Secareanu sapau cu harletele langa cladirea de pe Nicolae Iorga. De ce sapau? Nu excludem ca sapau cu alte intentii, dar nu avem o explicatie clara si vom continua investigatiile pana vom afla adevarul. Daca opinia publica nu mai poate afla cine l-a furat pe Cubreacov, poate aflam macar de unde au luat urmasii lui Rosca ghiveciul cu pamant pe care i l-au dus marelui Voievod!

Nu putem incheia stirea fara a-i comunica cititorului un detaliu inedit. Martorii oculari spun ca, in clipa cand urmasii lui Rosca au depus ghiveciul la picioarele lui, Marele Domn si-a incruntat spranceana si a intrebat manios, fluturand cu sabia si crucea: „Unde-i ghiaurul cela de Rosca? Dupa ce a vandut tot pamantul Basarabiei, el isi bate joc de mine si-mi aduce doar un pumn de tarana!”. Deoarece nu am fost la fata locului, nu comentam aceasta declaratie incendiara a canonizatului voievod.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *