Atitudini

De ce, stimată doamnă Rodica Mahu…?

… Acum vreo două luni, într-o emisiune la „Vocea Basarabiei” P. Bogatu și N. Negru convingeau publicul că ziarul Jurnal de Chișinău nu are nimic în comun cu Trustul Jurnal Trust Media, (patroni V. și V. Țopa) din care mai fac parte portalul de știri jurnal.md  și postul tv Jurnal TV.

Răspunzând unor „ghionturi” venite din partea lui N. Negru, săptămâna trecută l-am rugat colegial pe N. Negru (în articolul „Cine sunt „UNII” și de ce FILAT merită să fie „bătut cu picioarele”) să nu începem, totuși, un război între publicațiile noastre, exprimându-mi „convingerea că ziariștii (inclusiv editorialiștii) de la TIMPUL și cei de la Jurnal de Chișinău au un alt război de dus, cu alte „armate”.

Surprinzător, răspunsul nu a venit din partea dlui Negru, ci a lui Tudor Țopa, tatăl unuia dintre patronii Jurnal Trust Media. În mod normal i-am răspuns acestuia, punând astfel punct „polemicii”. Și mai surprinzător, marți scriitura lui T. Țopa a fost preluată de pe jurnal.md și publicată în săptămânalul Jurnal de Chișinău, al cărui redactor-șef sunteți dumneavoastră.

Nu contest dreptul dumneavoastră de a publica ceea ce găsiți de cuviință. Mă frământă altceva: dumneavoastră, care aveți o experiență atât de bogată în domeniu, nu puteați să nu observați că „opusul” lui T. Țopa chiftește de insinuări, insulte, atacuri la persoană, acuzații nefondate, calomnii ș.a. Toate acestea, în mod normal, trebuie probate cu argumente.

Dacă e să dau crezare la ceea ce demonstrau foștii dumneavoastră colegi, Bogatu și Negru, și anume, că Jurnalul de Chișinău nu face parte din Trustul Jurnal Trust Media, nu pot admite că ați plasat „articolul” lui T. Țopa sub presiunea patronilor respectivului trust. Dacă lucrurile stau așa, întrebarea mea firească e următoarea: de ce ați reluat de pe jurnal.md în ziarul al cărui redactor-șef sunteți această scriitură denigratoare la adresa mea și a redacției TIMPUL? Oare nu era cazul să fiu și eu întrebat, ca „sursă”, ce cred despre cele debitate de tatăl patronului trustului Jurnal Trust Media?

Atâta doresc să aflu, ca să știu cum să procedez în continuare.

Cu cele mai bune gânduri,
Constantin Tănase, TIMPUL 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *