Sănătate

De este atât de greu să scapi de celulită

Ce este de fapt celulita

Pentru început trebuie să înțelegem ce este celulita sau ce se îmtâmplă sub pielea noastră atunci când apare aspectul de coajă de portocală.

Imediat sub piele avem un strat de grăsime sub care se află țesutul muscular. Pielea este ”legată” de mușchi prin niște ”corzi” care traversează stratul de grăsime. Pe măsură ce se acumulează celulele adipoase, ele împing pielea în sus în timp ce aceste corzi o trag în jos. Astfel apare aspectul de coajă de portocală, cu mici ”gropițe” vizibile pe piele.

De ce unele femei au celulită și altele nu

Din păcate, nu există un răspuns clar. Se știe că celulita este mai des întâlnită la femei decât la bărbați și că mare parte dintre fete vor avea celulită după pubertate. În plus, ea se moștenește – dacă tu ai celulită e aproape sigur că și mama sau sora ta se confruntă cu ea.

Așadar celulita are cauze hormonale și genetice, ceea ce explică de ce apare și la femeile slabe și de ce e atât de greu să scapi de ea.

Însă, așa cum am spus, aspectul ei poate fi cu mult îmbunătățit, chiar dacă nu o poți face să dispară de tot.

Cum poți diminua celulita

Din păcate, nu există un tratament minune care să diminueze celulita peste noapte. Dar poți lua o serie de măsuri care, împreună, vor avea efecte vizibile.

Cel mai important este să scapi de kilogramele în plus. Cu cât stratul adipos e mai subțire, cu atât mai puțin vizibilă va fi celulita. Să slăbești nu este deloc ușor, mai ales dacă nu mai ai 20 de ani, așa că poți completa dieta și antrenamentele de fitness cu un mic ajutor – o cremă pentru slăbit. Aceste produse ard grăsimile localizate, reducând circumferința taliei, a șoldurilor și a coapselor. Odată ce scapi de depozitele de grăsime, aspectul pielii se va îmbunătăți considerabil.

Masajul poate fi și el util, mai ales dacă este executat viguros. El îmbunătățește circulația sanguină și elimină excesul de apă din țesuturi. Pentru celulita foarte rezistentă, dermatologii recomandă tratamentele cu radiofrecvență, criolipoliza sau chiar liposucția, care necesită o investiție considerabilă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *