Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:11
Abonamente

Bună Dimineața 5 Martie 2012, ora 05:58    Din editia print

Marime Font

De la „Amanta Bugetului” la „Miss Nesimţire”

La sfârşitul săptămânii trecute, pe ecranele azurii a revenit Lenuţa Burghilă.

S-a întâmplat în emisiunea „Fără măşti” de la Alt TV, moderată de jurnalista Ileana Rusu - un adevărat „master-class” despre cum să transpui în practică expresia „mâţa cade mereu în picioare”. Căci asta a făcut Lenuţa Burghilă.

A vorbit vrute şi nevrute. A făcut-o pe mironosiţa - „sunt îmbrăcată în negru pentru că e post şi eu sunt o adevărată creştină” -, dar mai ales pe victima: de când cu noua guvernare, nici bani pentru proiectele ei de tristă faimă nu mai are, nici pe la concerte nu este invitată, de ani de zile stă cu chirie şi merge cu troleibuzul, iar „Caravela Culturii” nu i-a lăsat în buzunar niciun bănuţ. Mai mult, dacă o asculţi, mai că n-au existat nici sutele de milioane de lei mâncate din haznaua statului; presa a exagerat cu rea-voinţă, denumind-o „Amanta Bugetului”; intelectualii care au acuzat-o că a profitat de cultură ca să o aştearnă, de o manieră perversă, la picioarele Puterii comuniste n-au înţeles-o, ca şi procurorii care au pornit câteva dosare penale pe numele ei.„Du-te la mănăstire, Ofelia!”, i-ar spune Shakespeare, căci nu e alt loc pe pământ unde să încapă atâta castitate. Sau poate, totuşi, e nesimţire?!. 

Un articol de: Sorina Stefârţă
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md