Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:35
Abonamente
 
 
 

Chișinău 9 Ianuarie 2017, ora 15:04

De la începutul ninsorilor în Chișinău au fost împrăștiate o sută tone de sare și patru tone de antiderapant lichid

Marime Font

Primăria Chişinău informează că astăzi, 9 ianuarie 2017, circulația rutieră pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă. 
Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață 300 de troleibuze și 106 autobuze și-au început intinerarul. 

În ultimele 24 de ore, drumarii au lucrat non stop, în 2 schimburi, pentru a curăța de zăpadă cât mai multe suprafețe de drum. Astfel, pe parcursul nopții s-a intervenit cu 46 de autospeciale, iar ziua - cu 64, drumarii ajungând cu deszăpezirea și în suburbii.

Precizăm că pe parcursul zilelor cu precipitații (6-8 ianuarie 2017) au fost utilizate 1200 tone de antiderapant (amestec de nisip cu sare) și 570 tone de sare.Metoda de intervenție a angajaților de la "Exdrupo" este stabilită în funcție de regimul de temperaturi și tipul de precipitații.

La rândul său, Regia Locativ-Comunală a lucrat ieri începând cu ora 7.00 dimineața, pentru a interveni la curățarea drumurilor din intercartiere, a trotuarelor și a trecerilor de pietoni. Deszăpezirea cu mașinile "Haco" s-a desfășurat în 2 schimburi pentru a putea acoperi mai mult spațiu de intervenție.

De la începutul ninsorilor și până în prezent, Regia Locativă a împrăștiat 100 de tone de sare și 4 tone de antiderapant lichid.

Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, șeful interimar de la "Exdrupo", Ștefan Racu, a făcut apel către conducătorii auto, de a nu parca unitățile de transport pe carosabil, atunci când sunt avertismente de căderi abundente de precipitații. Totodată, agenții economici și cetățenii sunt rugați să nu arunce pe carosabil zăpada acumulată la marginea drumului, pentru a nu crea situații periculoase pentru participanții la trafic.

În context, viceprimarul Nistor Grozavu a solicitat implicarea preturilor de sector în vederea ajutorării serviciului de deszăpezire, vizavi de parcarea ilegală a unităților de transport pe carosabil. De asemenea, viceprimarul a cerut drumarilor să curețe de zăpadă și străzile secundare, acolo unde nu s-a reușit intervenția în zilele precedente.

La rândul său, șeful poliției municipale, Silviu Mușuc, a precizat că pe durata ninsorilor, poliția a conlucrat cu Dispeceratul Municipal și cu întreprinderea "Exdrupo", astfel că drumarii reacționau prompt și înlăturau problemele din trafic în timp util.

Mai mult, Silviu Mușuc a chemat automobiliștii ca în zilele cu ninsori să lase mașinile acasă și să se deplaseze cu transportul public, pentru a facilita intervenția serviciilor de deszăpezire.

În context, municipalitatea cheamă agenții economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada din preajma clădirilor pe care le administrează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md