Carte

De la poduri de flori, la cele de cărţi. Între Arad şi Chişinău

Manifestarea a fost organizată de către editura sus-numită şi Societatea culturală „Pasărea Phoenix” din Chişinău. În cadrul ei, Traian Vasilcău, directorul acesteia din urmă, a remarcat faptul că cele 12 cărţi au apărut doar într-o singură lună – iulie. Tot aici a fost prezentată megarevista din Arad „Viaţa de pretutindeni”, care apare într-un volum de 400 de pagini.

În discursul său, scriitorul Nicolae Dabija a constatat că Victor Bodea, directorul Editurii „Viaţa arădeană” şi al revistei „Viaţa de pretutindeni”, a trecut de la poduri de flori la cele de cărţi. „Este o personalitate care propagă literatura scriitorilor de limba română de pretutindeni”, a menţionat el.

Apoi a luat cuvântul Victor Bodea. El a prezentat cărţile editate în cursul lunii iulie, afirmând că este deschis pentru a edita mai mulţi autori din R. Moldova, precum şi din alte spaţii din afara ţării.

Volumele aparţin următorilor autori: Traian Vasilcău („Cameleonismul la români”), Pavel Găţăianu („Anarhie cu pauză de ceai”), Vasile Barbu („Şi nici n-aş mai putea…”), Irina Batrâncea („Timpul ne ia cu el” şi „O altă lume”), Sabin Bodea („Poeme în căutarea Luminii” şi „Vorbe şi notaţii”), „Luibomir Şandcrici („Monografia comunităţii din Arad-Gai”), Florina Oprea Sălceanu („Rugăciunea şi iubirea divină”, „Poem pentru Pasărea-Arbore şi iubita mea”, „Clopotul de trăit nemurirea” şi „Homosepifania”).

Directorul bibliotecii, criticul literar Vitalie Răileanu, a propus să se creeze un parteneriat între Asociaţia de cultură şi umanitate, „Viaţa de pretutindeni” condusă de Sabin Bodea şi instituţia-gazdă. Criticul l-a caracterizat pe acesta drept un deschizător de drumuri şi creator de poduri de cultură. „În inima acestei biblioteci este inima cărţii”, a ţinut el să precizeze.

La eveniment au participat scriitori, editori, profesori, precum şi mulţi cititori. Manifestarea s-a încheiat cu un recital de versuri ale autorilor prezenţi la eveniment Traian Vasilcău, Sabin Bodea şi Irina Batrâncea. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *