De la Roșca la Năstase. Declarațiile consilierei parlamentare a PPDA: „România este țara cu cele mai multe fraude din UE privind fondurile europene”

publicat în Actualitate pe 15 Octombrie 2019, 11:22

 Consiliera fracțiunii PPDA în Parlament, Angela Arama, susține că moldovenii ar trebui să înceteze să ceară „unire cu frații români” și să cânte „noi suntem români”, pentru că România ar fi „țara cu cele mai mari fraude din UE”. Declarațiile au fost făcute de către Arama pe Facebook. La o zi după publicarea postării, Arama a șters textul respectiv de pe pagina sa.

 „ România este țara cu cele mai multe fraude din UE privind fondurile europene din agricultură și dezvoltare rurală și s-a clasat pe locul doi la valoarea fraudată, după Polonia, se arată în raportul OLAF privind lupta împotriva corupției pentru anul 2018. În ceea ce privește ajutoarele directe către fermieri, România a raportat 221 de fraude (pe primul loc la nivelul UE!) și 762 de nereguli neconsiderate fraude (pe locul doi după Italia). Spre comparație, în Finlanda nu a fost sesizată nicio fraudă în domeniul Agriculturii în ultimii cinci ani. Această constatare a Oficiului Anti-Fraudă al Comisiei Europene nu știrbește cu nimic dragostea mea pentru Țară, dar atestă faptul că România nu este un paradis economic, ci un stat care urmează să-și soluționeze o grămadă de probleme, mai ales după o guvernare pesedistă, că ideea Unirii ca panacee a tuturor relelor care s-au abătut asupra noastră nu are suport realist. Acum întrebarea e ce facem noi? Continuăm să convingem lumea că o mirifică „unire cu frații români” ne va salva sau continuăm să luptăm aprig cu corupția care macină puțina bunăstare de pe ambele maluri ale Prutului? Ne batem doar pentru a flutura steaguri și a cânta „noi suntem români” continuând să trăim în mizerie sau ne punem pe treabă și după ce am dat jos regimurile lui plaha și veorica, edificăm niște state NORMALE cu interconexiuni economice, sociale, politice, culturale viabile și de facto, unificatoare?”

Fostul lider al PL, Mihai Ghimpu declara anterior pentru Europa Liberă  ”Sunt niște neîmpliniți, niște trădători, care au votat pentru Voronin în 2005. Angela Aramă, a votat pentru Voronin. Vasile Năstase a lucrat la televiziunea lui Iurie Roșca Euro TV ”.

Sursa: pagina FB a Angelei Aramă