Social

De Paşti, medicii sunt chemaţi la lucru

În replică, doctorii se revoltă şi spun că e prea puţin probabil ca un om să vină la o consultaţie în zi de sărbătoare.

Angajaţii spitalelor raionale, centrelor medicilor de familie, centrelor autonome de sănătate, precum şi Serviciul de Urgenţă vor munci în zilele de Paşti. Fiecare instituţie medicală a pregătit din timp un grafic în acest sens. Unii medici nu vor avea norocul să se odihnească nici de Paştele Blajinilor. Ordinul semnat de ministrul Usatâi prevede ca şi în zilele de 21, 22 şi 23 aprilie să se lucreze în volum deplin. Lucrătorii de gardă vor avea rolul de a asigura o calitate sporită a asistenţei medicale în volum deplin şi prevenirea situaţiilor excepţionale.
Unii medici, mai ales cei care activează în policlinici, se revoltă şi spun că în zilele de Paşti oamenii nu vin la consultaţii, iar în cazul în care o persoană are nevoie de asistenţă medicală imediată, va apela, aşa cum se întâmplă de obicei, la Serviciul de Urgenţă.

Serviciul de presă al MS a anunţat pentru TIMPUL că medicii trebuie să fie la locul lor de muncă şi să asigure asistenţă medicală la timp, iar pentru munca prestată în zilele de Paşti vor fi remuneraţi dublu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *