De ziua sa, Dacia a învins cu 2-1 liderul campionatului României, Dinamo București

publicat în Fotbal pe 12 Noiembrie 2011, 22:28

Cu ocazia împlinirii a 12 ani de la fondare, campioana Moldovei, Dacia Chișinău a disputat un meci amical cu liderul la zi a campionatului României, Dinamo București.

Pe stadionul Zimbru, în fața a aproximativ 3 mii de spectatori, Dacia s-a impus cu scorul de 2-1. Elevii lui Igor Dobrovolskiy au început partida în atac, iar în minutul 5 rusul Vasiliy Pavlov a și marcat, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. Cu toate acestea, mai multe minute tabela de marcaj arăta 1-0 pentru Dacia, iar crainicul stadionului chiar a și anunțat marcatorul golului, pentru ca ulterior să-și ceară scuze motivând că ,,sărbătoarea aduce surprize”.

Mijlocașul Daciei, Alexandru Dedov a deschis scorul în minutul 21. Până la finalul primei reprize, același Dedov și Mihaliov au șutat periculos spre poarta adversă, însă s-a opus portarul Curcă. Dinamo nu a reușit egalarea în mitanul secund, portarul Eugen Matiughin intervenind salvator în mai multe rânduri. Mai mult, Dacia a obținut un penalty în minutul 1 al prelungirilor partidei. Jucătorul legitimat de 10 ani la Dacia, Ghenadie Orbu a transformat lovitura de pedeapsă, fără șanse pentru Curcă. Peste imediat două minute, Dinamo a reușit să reducă din diferență prin nou-intratul Raphael Stănescu.

După încheierea partidei, cu ocazia aniversării a 12 ani de la fondarea clubului Dacia au fost aprinse focuri de artificii. 

Chiar dacă a fost un meci amical, incidentele nu au lipsit. Trei jucători de bază de la Dinamo: Dănciulescu, Niculae şi Munteanu au suferit contuzii puternice și au riscat să se accidenteze și mai grav.

,,Sunt extrem de supărat. Noi am venit aici cu inima deschisă, pentru o sărbătoare, dar jucătorii Daciei au jucat extrem de tare chiar din primul minut”, a declarat tehnicianul alb-roșilor, Liviu Cebotariu.

Timpul.md (Radu Lisița)