Mai mulţi tineri care anul acesta au absolvit Universitatea Slavonă din Chişinău ni s-au plâns că au primit diplome fără ştampilă, adică nevalabile. De mai bine de o lună, aceştia umblă pe drumuri ca să li se perfecteze acte legale, dar li se spune că rectorul este în concediu şi va reveni abia după 16 august. Din acest motiv, mai mulţi absolvenţi au ratat înscrierea la masterat.
Absolvenţii care au cerut ajutorul TIMPULUI au studiat la Facultatea de Ştiinţe Economice. Ei ne-au spus că tuturor le-au fost eliberate diplome de absolvire neştampilate. Ştampila urma să le fie aplicată după ce vor aduce dovada că au achitat în casa universităţii câte 120 de lei pentru o diplomă şi câte 50 de lei pentru o broşură editată de Universitatea Slavonă în care este indicat faptul că persoana dată a absolvit această instituţie şi sunt enumerate obiectele ce s-au predat. Tinerii şi-au făcut planuri mari de viitor, însă acestea nu puteau fi realizate fără o diplomă legală. Nemulţumiţi, ei au telefonat la linia fierbinte de la MAI şi s-au plâns de încălcările comise, dar, spun ei, nu a urmat nicio reacţie. Ba mai mult, conform spuselor lor, după sesizare, pe coridoarele instituţiei au apărut persoane necunoscute care i-au ameninţat pe absolvenţii din regiunea transnistreană că atunci când vor merge acasă vor fi prinşi şi încorporaţi în armata lui Smirnov. Tinerii cred că aceştia erau poliţişti în civil. De frică, băieţii nu au mai dat pe acasă.
Din anticamera rectorului Universităţii Slavone ni s-a spus că toate diplomele au fost eliberate fără ştampilă, însă ea va fi aplicată atunci când studentul va prezenta bonul de plată prin care să confirme că nu mai are datorii. Concomitent, îi va fi eliberată şi fişa de însoţire a diplomei. Secretara rectorului ne-a explicat că nu li s-a pus ştampila doar datornicilor. Ea a confirmat că persoana la care se află ştampila a fost în concediu timp de o săptămână şi a adăugat că chiar de luni toţi foştii absolvenţi pot veni în anticamera rectorului ca să li se aplice ştampila în diplomă.
Am verificat bonurile de plată ale absolvenţilor care au fost la redacţie. În acestea era indicat faptul că banii au fost achitaţi încă la sfârşitul lunii iunie 2010. Absolvenţii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că au plătit pentru diplomă 120 de lei, în timp ce colegii lor de la alte universităţi au achitat 30-80 lei. În plus, au fost obligaţi să cumpere acea broşură, ceea ce nu s-a întâmplat la alte universităţi.
Loretta Handrabura, viceministra Educaţiei, a promis că va clarifica de ce absolvenţii nu au primit diplome valabile şi a spus că tinerii au tot dreptul să atace universitatea în judecată.
|
Forţele de ordine olandeze s-au confruntat din nou, luni seară, după un weekend de tulburări, cu cei care contestă restricţia de circulaţie pe timp de noapte şi au făcut mai mult de 150 de arestări, potrivit BBC.
( ) Citeşte tot articolulLa nord se vor înregistra 0..+3°С, în raioanele centrale vor fi +1..+4°С, iar în raioanele de sud termometrele vor indica la amiază +2..+5 grade Celsius.
( ) Citeşte tot articolulToate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care vor să călătorească în Franţa pe cale aeriană sau maritimă din Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican şi Elveţia trebuie să prezinte, la îmbarcare, un test...
( ) Citeşte tot articolulMicul dejun te poate ajuta să fii într-o formă fizică mai bună.
( ) Citeşte tot articolulMitropolitul Moldovei Iosif Naniescu (Ioan), numit "cel sfânt şi milostiv", a fost canonizat în cadrul şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 5 octombrie 2017.
( ) Citeşte tot articolulBERBEC Nu te simți prea bine din punct de vedere fizic, așa că ar trebui să lași efortul deoparte și să te liniștești puțin. Poate că este momentul să iei o pauză chiar și de la locul de muncă.
( ) Citeşte tot articolulB. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT - Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574)
( ) Citeşte tot articolulMultă cerneală a curs în ultimii 10 ani despre reforma justiției... Am avut 20 de guverne în 30 ani, fiecare al doilea venea și reformă de doamne ferește totul și justiția ajungea într-un asemenea hal, încăt era numai bună s-o mai reformezi odată.
( ) Citeşte tot articolul