Sport

Debut cu stngul la Olimpiada din Vancouver

Biatlonista de origine rusa, Natalia Levcenkova, care incepand cu 2006 reprezinta R. Moldova la starturile internationale, a debutat cu stangul la editia a XXI-a a Jocurilor Olimpice de iarna, gazduite de orasul canadian Vancouver.

In pofida faptului ca era considerata principala favorita din lotul nostru la un loc premiant, Levcenkova, in finala probei de biatlon pe distanta de 7,5 km ea s-a clasat doar pe locul 53 din 89 de participante incadrate in concurs. Reprezentanta noastra a parcurs distanta intr-un timp de 22 de minute si 18,2 secunde, cu aproape doua minute si jumatate in spatele campioanei olimpice, consemnand si doua ratari la punctele de trageri.

Este de remarcat ca, in aceasta proba, Romania a avut tocmai patru reprezentante. Eva Tofalvi a ajuns a 14-a la finis, Mihaela Purdea s-a clasat pe locul 39, dana Plotogea – pe 49, si doar Alexandra Stoian a incheiat cursa mai slab decat Levcenkova, incheind pe locul 85.

In posesia titlului suprem a intrat o alta biatlonista rusoaica, Anastasia Kuzmina, care reprezinta Slovacia. Campioana a avut o viteza exceptionala si o tragere perfecta la pozitia in picioare, intrand in posesia medaliilor de aur cu un timp de 19 minute 55,6 secunde. Distinctiile de argint si de bronz au fost cucerite de Magdalena Neuner (Germania), respectiv Marie Dorin (Franta).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *