Ultima oră

Decizie ISTORICĂ: Cetăţenii europeni pot veni în R. Moldova DOAR cu buletinul de identitate

Guvernul moldovean a luat o decizie istorică, aceea de a permite cetăţenilor din statele Uniunii Europene să circule în Republica Moldova doar pe baza buletinului. În prezent, accesul în Moldova se poate face doar cu paşaportul.

Decizia nu este însă una finală, proiectul urmând să treacă şi prin Parlamentul din Republica Moldova pentru a fi valabil.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Oleg Balan, citat de presa din Republica Moldova, cetăţenii europeni nu vor mai fi obligaţi să prezinte autorităţilor moldoveneşti paşapoartele sau cărţile de identitate biometrice, aşa cum se întâmpla până acum.

Ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, a salutat decizia de marţi a Guvernului de la Chişinău de a permite accesul cetăţenilor români în Republica Moldova pe baza cărţilor de identitate, apreciind că această măsură reprezintă "un semnal politic clar" al angajamentului Republica Moldova faţă de parcursul său european.

"Această măsură reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european, un instrument concret de încurajare a contactelor şi schimburilor celor mai diverse între cetăţenii de peste Prut şi cei ai Uniunii Europene, inclusiv ai României, precum şi de susţinere a racordării statului vecin la spaţiul european", a declarat Bogdan Aurescu, citat în comunicat.

Sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *