Actualitate

Decizii în “Dosarul Transferurilor”: Ioan Becali – 8 ani de închisoare, Borcea -7 ani, Copos – 5 ani

ACTUALIZARE ora 17:25 Dacă George Copos nu a dorit să comenteze, pentru moment, preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a afirmat că această decizie a fost luată din "neatenţie" în ceea ce-l priveşte:

"E o neatenţie în toată treaba asta. E neatenţia celor care au luat această decizie. Sută la sută e nedrept. Adevărul e altul. Nu am luat alţi bani de nicăieri. Am dovedit cu acte transferul lui Sânmărtean. Buba nu e la mine", a declarat Jean Pădureanu, pentru Antena 3.

ACTUALIZARE ora 16:54 Gheorghe Popescu, fostul căpitan al echipei naţionale, a comentat decizia magistraţilor de la Curtea de Apel, proclamându-şi nevinovăţia:

"Acest proces mi-a făcut foarte mult rău, dar sper să se termine cu bine. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat exact. Nutrim speranţa că lucrurile se vor îndrepta la recurs. Este greu de acceptat o astfel de decizie atunci când te ştii nevinovat. Este foarte greu de şters cu buretele tot ce s-a întâmplat în anii de când a început procesul, dar asta este, respectăm decizia, dar sperăm că lucrurile se vor îndrepta. Mi-e greu să spun acum dacă aş fi făcut sau nu ceea ce am făcut în trecut, dar mi le asum, indiferent dacă sunt bune sau rele. Am muncit o viaţă întreagă şi m-am ţinut departe de astfel de lucruri pentru a fi un exemplu. Eu şi Cel de sus ştim ce s-a întâmplat, eu mă simt curat, dar instanţele decid", a spus Popescu la televiziunea DigiSport.

Fostul mare internaţional şi ex-impresar, Gheorghe Popescu, a primit o sentinţă de 3 ani, George Copos, patronul Rapidului, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar Victor Becali la 7 ani de puşcărie. Fostul patron al Universităţii Craiova şi acţionar dinamovist, Gheorghe Neţoiu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Deciziile pot fi atacate cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 3 aprilie 2012, Tribunalului Capitalei a decis să îi achite pe cei opt oameni de fotbal judecaţi (Ioan şi Victor Becali, George Copos, managerul Stelei, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu).

Procurorii anticorupţie au decis să facă apel şi luni, 12 noiembrie, Curtea de Apel s-a pronunţat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

via tvrinfo.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *