DECLARAȚIE / Chiar dacă Dorin Chirtoacă își demonstrează nevinovăția, nu cred că va mai sta în PL

publicat în Politică pe 4 August 2017, 10:14

Ex-liberalul Anatol Șalaru, președinte executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), consideră că Partidul Liberal (PL) astăzi nu mai poate fi relansat și „nu în actuala componență, cu Mihai Ghimpu în frunte”.

După cum informează Tribuna.md, Anatol Șalaru a declarat că, chiar dacă Dorin Chirtoacă își demonstrează nevinovăția, nu crede că va mai sta în PL.

„Se știa doar că înainte de a fi arestat, Dorin Chirtoacă se gândea să plece din PL. Nu știu unde să se ducă – ori era vorba de un proiect propriu, ori cu alt partid. Dorin Chirtoacă nu mai putea suporta presiunea lui Mihai Ghimpu. El nu-l va trăda pe Mihai Ghimpu. Dacă își face un proiect propriu asta nu înseamnă trădare. El nu îi este dator lui Mihai Ghimpu, dimpotrivă – tot Partidul Liberal îi este dator lui Dorin Chirtoacă. Având un lider care avea 2-3% în sondaje, PL lua 13%. La noi în politică liderul trage partidul în sus. Noi, în PL, am avut doi lideri, unul care a tras partidul în sus și altul care l-a tras în jos”, a menționat Șalaru în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

Totodată, fiind întrebat dacă se va schimba ceva, dacă Dorin Chirtoacă ar prelua PL, Anatol Șalaru a menționat că deja este prea târziu, „fiindcă partidul a fost discreditat nu doar din punct de vedere ideologic, dar și moral”. 

Tribuna.md