CSI / Rusia

Declaraţie oficială a MAE ucrainean: Ucraina nu recunoaşte autoritatea Dumei de Stat din Rusia

Ministerul de Externe a subliniat din nou că „Ucraina condamnă cu fermitate organizarea de către Federația Rusa, pe teritoriul ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea și Sevastopol, a alegerilor pentru Duma de Stat din a șaptea legislatura” și a reamintit încălcările de către Federația Rusă a unei serii de obligații internaționale.

Ministerul ucrainean de Externe a explicat că nu recunoaste legitimitatea celor 4 deputati ai Dumei de Stat alesi în Crimeea si nici pe ceilalti deputati, votati în cadrului sistemului majoritar pe liste de partid.

„Includerea teritoriului Ucrainei într-o circumscripție electorală federală … este o încălcare flagrantă a normelor fundamentale și a principiilor dreptului internațional. În acest sens, rezultatele votării și autoritatea celor 225 de deputați aleși în sistemul proporțional sunt nule, nelegitime și pun la îndoială legitimitatea întregii Dume de stat, „- a declarat Ministerul de Externe al Ucrainei.

De asemenea, Kievul face apel la partenerii internaționali să se alăture Ucrainei în problema nerecunoașterii alegerilor din Rusia.

„Ucraina contează pe consecvența partenerilor noștri și angajamentul lor față de dreptul internațional și respectarea integrității teritoriale și suveranității Ucrainei și cere să nu se recunoască rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat, in sprecial votul din Crimeea ocupata”, – se arată în declarație.

Totodata, Ucraina speră că sancțiunile internaționale împotriva Crimeei vor fi extinse: „Ucraina va transmite tuturor partenerilor săi internaționali o listă a persoanelor implicate direct în organizarea farsei electorale din Crimeea, și cei care au participat la alegerile ilegale, pentru a fi inclusi în listele de sancțiuni”.

Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei au avut loc pe 18 septembrie. Kievul a anuntat că va împiedica desfășurarea alegerilor la misiunile diplomatice ale Rusiei, dar în final a renunțat la aceasta intenție. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *