Afaceri

Declaratiile pe venit si proprietate vor deveni mai transparente

In cateva zile pe paginile web al institutiilor oficiale vor aparea declaratiile pe venit si proprietate pe anul 2009 a functionarilor publici din RM. Potrivit prevederilor legale, declaratiile se depun pana la data de 30 ianuarie si se publica timp de 30 de zile de la expirarea termenului de depunere a declaratiei.

Astazi, presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a emis decretul de numire a membrilor Comisiei centrale de control al declaratiilor cu privire la venituri si proprietate. Acestia sunt: Ion Casian, jurist, avocat, Baroul avocatilor din RM, Rodica Hincu, doctor habilitat, profesor universitar, Academia de Studii Economice a Moldovei si Vladislav Poghirca, consultant principal, Aparatul Presedintelui RM.

Comisia se constituie din noua membri, numiti pe baza de paritate, a cate trei reprezentanti, respectiv, din partea Parlamentului, Presedintelui si a Guvernului.

Membrii Comisiei numiti de Guvern sunt: Alexandru Tanase, ministru al justitiei, Veaceslav Negruta, ministru al finantelor si Viorel Chetraru, director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei.

Saptamana viitoare Parlamentul va desemna inca trei membri ai Comisia centrale de control al declaratiilor cu privire la venituri si proprietate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *