Ultima oră

Deconectări de apă pe mai multe străzi din sectorul Botanica

Furnizorul de apă din capitală a anunţat sistarea în legătură cu lucrările planificate la sistemele de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate. Toate aceste acţiuni sunt coordonate cu administraţia publică locală, transmite IPN.

Potrivit SA „Apă-Canal Chişinău”, echipele de angajaţi ai întreprinderii vor efectua un şir de lucrări specifice la reţelele de apă şi de canalizare, precum şi la staţiile de pompare din sector, ce prevăd: manevre specifice de golire, spălare, dezinfectare, umplere a reţelelor; înlocuirea a 18 vane cu diametrul de la 50 până la 500 mm şi 9 hidranţi. De asemenea, lucrări de profilaxie la reţelele de canalizare, reparaţia curentă a transformatoarelor şi schimbarea utilajului electric de la Staţia de pompare „Independenţei”.

ACC anunţă că deconectarea este planificată pentru data de 20 aprilie, de la ora 09:00 până pe data de 21 aprilie, ora 06:00. Astfel, alimentarea cu apă va fi sistată în perimetrul străzilor bd. Dacia, Valea Crucii, Grenoble, P. Ungureanu, Hristo Botev, N. Zelinski, bd. Decebal, C. Brâncuşi, bd. Cuza – Vodă, bd. Dacia. De asemenea, pe străzile Drumul Băcioiului, Negru Vodă, Puhoi.

În orăşelul Codru, va fi deconectată apa pe străzile Soarelui, Valea Apelor, Sf. Dumitru, Sf. Nicolai, Sf. Gheorghe, I. Turghenev, Câmpului, Gliei şi Costiujeni, 1-7, inclusiv cu fracţii.

Totodată, furnizorul de apă anunţă că pentru executarea lucrărilor este prevăzută o procedură tehnologică specifică inevitabilă – evacuarea apei din reţele, care în complexul lucrărilor planificate, evacuarea apei din reţele posibil va apărea la suprafaţă pe mai multe străzi. Astfel, apa evacuată din reţele eventual va apărea la suprafaţă în punctele: bd. Decebal intersecţie cu str. Zelinski, str. Independenţei intersecţie cu bd. Cuza – Vodă, str. Independenţei intersecţie cu bd. Traian, bd. Dacia intersecţie cu bd. Traian, bd. Dacia, 53/2, Lacul de la Porţile oraşului şi pe str. Valea Crucii, 6.

ACC informează că în perioada efectuării lucrărilor, populaţia va fi aprovizionată cu apă potabilă. Astfel, vor fi amplasate autocisterne pe adresele bd. Dacia, 50, bd. Dacia intersecţie cu bd. Traian, bd. Dacia intersecţie cu bd. Cuza – Vodă, bd. Dacia intersecţie cu str. Independenţei, bd. Dacia intersecţie cu str. Hristo Botev, str. Hristo Botev intersecţie cu str. Independenţei, str. Independenţei intersecţie cu bd. Cuza – Vodă; str. Valea Crucii, 8-10, bd. Cuza –Vodă, 51, bd. Traian intersecţie cu Grenoble şi str Costiujeni pe adresele 3 şi 8.

Totodată, va fi organizată alimentarea cu apă potabilă a instituţiilor de învăţământ. Consumatorii care locuiesc pe adresele indicate sunt îndemnaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă necesară pentru intervalul orar anunţat. Totodată, ACC precizează că după repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă rece potabilă, există posibilitatea ca aceasta să fie tulbure.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *