Frumusețe

Decorează-ţi casa cu flori de primăvară

Sfat 1. Pentru ca florile să reziste mai mult, înainte să le pui într-o vază cu apă, taie-le oblic tulpina, la capăt, şi introdu-le câteva secunde în apă clocotită. Ţine minte: vazele trebuie umplute cu apă distilată sau apă plată, deoarece cea de la robinet e toxică pentru flori.

Sfat 2. Nu este obligatoriu ca toate florile să fie aşezate în vaze. Poţi folosi nişte pahare simple, nici prea înalte, nici prea scunde, în care să pui pietricele albe, mici (sau orez, dacă preferi), apoi să adaugi apă şi, la sfârşit, să faci loc în interior unui fir de zambilă.

Sfat 3. Cea mai uşoară metodă pentru a pune în valoare narcisele este să le egalezi tulpinile, apoi să le prinzi cu o panglică sau o eşarfă delicată, care să se asorteze cu culoarea lor.

Sfat 4. Freziile sunt plante de grădină, prin urmare pune-le imediat în apă după ce le aduci în casă. De asemenea, nu le lăsa într-un mediu călduros în exces. Poţi să pui câteva fire într-un pahar înalt, plin cu apă, şi lângă el să aşezi lumânări simple, albe, fără parfum, pe care să le aprinzi doar seara.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *