Actualitate

Deficitul de forţă de muncă din Moldova ar putea fi acoperit de străini. Documentul elaborat în premieră de Ministerul Muncii

"Am avut ca scop să liberalizăm piaţa forţei de muncă, având în vedere situaţie precare pe care o avem în Republica Moldova, avem un deficit foarte mare de forţă de muncă autohtonă", a precizat Anastasia Oceretnîi, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Conform proiectului, străinii vor trebui să-şi perfecteze doar permisul de şedere, cel de muncă fiind exclus. Experţii economici spun că iniţiativa ar putea rezolva doar parţial problema lipsei muncitorilor specializaţi. Soluţia ar fi mărirea salariilor pentru angajaţii autohtoni.

"Pe domeniul social, aşa cum este medicină, în special, asistente medicale, este binevenit, însă eu cred ca să fie bine pe dimensiune instructivă sau educaţională mai bine, mai bine de format un fond pentru a angaja specialişti prin concursuri adevărate", a menţionat Gheorghe Constadachi, doctor în economie.

Proiectul urmează să fie examinat de Guvern.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *