Lumea

Degustări de vin în şcolile din Franţa?

În ultimele decenii, popularitatea vinului s-a diminuat, în schimb tinerii – şi nu numai – sunt din ce în ce mai atraşi de bere şi tărie, considerate mai puţin sănătoase.

Autorii studiului, fostul director al Universităţii Sorbona, gastronomul Jean-Robert Pitte şi prezentatorul TV Jean-Pierre Coffe, au inclus o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea dietei tinerilor. Astfel, cei trei cred că educaţia nu ar trebui să se oprească doar în clase, ci ar trebui continuată în cantinele universităţilor, sub forma unor degustări de vin.

Totuşi, recomandarea nu şi-a câştigat adepţi la Ministerul Educaţiei, în ciuda faptului că acesta a plătit pentru studiu. Ministrul Educaţiei, Valerie Pecresse, a declarat că Guvernul nu are nicio intenţie să introducă degustări de alcool în cantinele universităţilor.

Cu toate acestea, Coffe a insistat asupra subiectului, precizând că nu se referă la instalarea unor fântâni cu vin pe mesele studenţilor, ci la deprinderea de a consuma alcool cu moderaţie. "Dacă avem educaţie sexuală, de ce să nu avem şi educaţie în domeniul culturii vinului?" a întrebat acesta.

Potrivit unui raport, între 2004 şi 2007, a existat o creştere de 50 la sută în numărul francezilor cu vârste între 15 şi 24 de ani care ajung la urgenţă din cauza consumului excesiv de alcool.

De asemenea, Remi Martial, preşedintele sindicatului studenţilor, este de acord că degustările de vin i-ar învăţa pe aceştia despre bucuriile aduse de un vin de înaltă calitate, în cantităţi reduse.

Sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *