Moldova

Deja-vu în Parlament! Data alegerii preşedintelui a fost AMÂNATĂ

Deşi Proiectul privind data alegerii preşedintelui a fost inclus pe agenda de astăzi a Parlamentului, deputaţii nu purtat discuţii pe acest subiect, proiectul fiind amânat pentru săptămâna viitoare.

Totodată, plenul Parlamentului a refuzat să includă pe ordinea de zi proiectul privind sesizarea depusă la CC din partea deputatului neafiliat, Mihai Godea, privind modificarea procedurii de alegerea a şefului statului.

Mihai Godea este de părere că alegerea preşedintelui nu ar trebui să aibă loc înainte ca CC să se expună asupra sesizării sale.

Amintim că deputatul neafiliat Mihai Godea a depus la 27 ianuarie, o sesizare la CC privind legalitatea unui şir de modificări operate de deputații AIE în Legea cu privire la procedura de alegere a preşedintelui Republicii Moldova.

Astfel, Mihai Godea a întrebat judecătorii despre constituţionalitatea introducerii în această lege a noţiunii de „termen rezonabil”, ce nu este prevăzut de Constituţie, a contestat articolul ce vizează introducerea unor noţiuni noi, ce nu sunt în Constituţie, ca „alegeri valide”, „alegeri propriu-zise”, „o nouă dată a alegerilor”, şi a mai întrebat despre legalitatea prevederii ce vizează amânarea alegerilor pe motivul neînregistrării a vreunui candidat, dar și despre posbilitatea de desemnare a unui singur candidat.

Următoarele şedinţe ale legislativului vor avea loc pe 6 şi 7 martie, în ziua de marţi şi miercuri a săptămânii.

Parlamentul şi-a modificat programul deoarece ziua 8 şi 9 martie au fost declarate zile libere, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

Şedinţa de mâine a Parlamentului nu va avea loc, deoarece deputaţii vor participa la evenimentele de comemorare a 20 de ani de la începutul războiului de pe Nistru.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *