Actualitate

Democratia nu se instaureaza cu pietre si bastoane

Marti seara, peste 30 de adolescenti, unii dintre ei cu picioarele si mainile in ghips, care, dupa protestele violente din 7 aprilie, au fost arestati, maltratati sau intimidati de organele politiei, s-au adunat la primaria Chisinau pentru a se intalni cu delegatia Parlamentului European, condusa de Marianne Mikko, copresedintele Comitetului pentru colaborare parlamentara UE-RM.

Minorii au venit la primarie insotiti de parinti. Desi multi se simteau rau din cauza loviturilor pe care, sustin ei, le-au primit cand au fost retinuti de politisti sau cand s-au aflat in arest, au asteptat-o rabdatori pe Marianne Mikko, care a venit cu o intarziere de mai bine de jumatate de ora. „Democratia nu se face in strada, ci in parlament”, a inceput discutia europarlamentara. Cei prezenti erau nerabdatori sa-i povesteasca lui Marianne Mikko tragedia prin care au trecut, fiind siguri ca vor fi intelesi, sustinuti, ajutati sa-si faca dreptate. Marianne Mikko, dupa ce a audiat istorisirile a cinci persoane, s-a ridicat sa plece, motivand ca mai are si alte intalniri. In acest moment, mama unui copil maltratat a inceput sa o roage, disperata, s-o asculte si pe ea. Marianne Mikko s-a retinut un pic, dar a plecat imediat ce femeia si-a incheiat povestea. La despartire, europarlamentara a mai subliniat o data: „Democratia nu se instaureaza cu pietre si bastoane. Niciun fel de acte violente nu vor fi tolerate de noi”. Cei prezenti in sala s-au simtit jigniti fiindca au considerat ca sunt invinuiri la adresa copiilor lor, care, sustin ei, desi au protestat pasnic, au fost maltratati si injositi de catre politisti. Multi s-au dus acasa dezamagiti.
Si pe Dorin Chirtoaca l-a deranjat graba Mariannei Mikko. „Va multumesc foarte mult ca ati venit, dar nu va inteleg graba”, a spus primarul la despartire. Apoi a ascultat povestirile tuturor celor care au dorit sa spuna prin ce au trecut dupa 7 aprilie si nu au reusit s-o faca in prezenta oficialului european.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *