Democratul Diacov ar fi gata să susțină Guvernul Sandu

publicat în Actualitate pe 12 Noiembrie 2019, 11:23

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, sugerează că formațiunea din care face parte ar putea susține Guvernul Maiei Sandu, doar că așteaptă un semnal în acest sens din partea celor din Blocul ACUM.

Diacov a declarat în cadrul ședinței Parlamentului unde este dezbătută moțiunea de cenzură că în ultimele zile, de când au izbucnit neînțelegerile între PSRM și ACUM, ar fi primit multe telefoane de la Bruxelles și de la „colegi” ai premierului pentru a nu vota demiterea Guvernului.

„Acest love-story început acum câteva luni se termină. Cred că această problemă a procurorului general este creată artificial. Era ușor de rezolvat dacă reprezentanții coaliției se așezau să discute. Odată cu moțiunea de cenzură se fixează decesul coaliției sau terminarea dragostei? Noi, la fracțiune, am așteptat să ne spuneți cum vedeți mai departe activitatea Guvernului. Dacă s-a terminat o dragoste, trebuie să înceapă alta?”, a întrebat Dumitru Diacov.

În replică, șefa Executivului a spus că „love-story-ul” s-a creat pentru a „scăpa Republica Moldova din captivitate”, inclusiv pe Dumitru Diacov și colegii săi.

„Dacă vă doriți un stat liber, cu o justiție independentă. Menținerea parcursului european, puteți demonstra astăzi”, a răspuns Maia Sandu.

https://cotidianul.md/