Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:21
Abonamente

 
 

Actualitate 23 Aprilie 2018, ora 13:27

Deputații moldoveni primesc mai mulți bani pentru chirie. Unele sume depășesc salariile bugetarilor / DOC

Marime Font

O treime dintre deputații din R. Moldova nu au locuințe în Chișinău, fapt pentru care Parlamentul le plătește acestora indemnizații lunare pentru chirie sau îi cazează în casa-hotel a Legislativului.  

Într-un răspuns oferit de Secretariatul Parlamentului lui Andrei Cebotari de la Școala de Studii Avansate în Jurnalism se arată că, în prezent, 16 deputați sunt cazați în casa-hotel a instituției și alți 16 deputați primesc indemnizații pentru chirie.

Aceste indemnizații au fost majorate în luna mai 2017, astfel încât familia unui deputat formată din două persoane primește lunar 3 300 de lei pentru chirie, din trei persoane - 4 840 de lei, iar din patru și mai multe - 6 600 de lei. Până atunci, aceste sume erau de 2 250, 3 300 și, respectiv, 4 500 de lei.Oficialii de la Parlament nu vor să facă publice numele deputaților cărora statul le plătește chiria, invocând protecția datelor cu caracter personal. 

Menționăm că, pe lângă aceste indemnizații și facilități, deputații din R. Moldova care nu doresc să beneficieze de serviciile Parcului auto al Parlamentului primesc pe lună câte 5 000 de lei, potrivit unei hotărâri a Biroului Permanent al Parlamentului de la începutul anului 2015.

Aceeași hotărâre mai prevede, printre altele, că fiecare deputat primește 50 de lei pentru participarea la o ședință de plen, iar când pleacă în concediu, unui ales i se mai alocă un salariu de funcție și pentru tratament.

Menționăm că bugetul total al Parlamentului pentru anul 2017 a depășit suma de 125 de milioane de lei, circa 20 de milioane dintre care au constituit plata salariilor și a indemnizațiilor pentru aleșii poporului.

Sursa: ziarulnational.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md