Actualitate

Deputat socialist sparge tăcerea: decizia privind sistemul mixt a fost luată încă în 2011

Contactat de TRIBUNA pentru a afla dacă protestul anunțat de PDA va influența intenţia de modificare a sistemului de vot, Grigore Novac a precizat că „în final, decizia ne aparține nouă şi nicidecum unor lideri de partid”.

„Evident că, Platforma DA are dreptul de a protesta paşnic, însă PSRM are agenda şi programul de care se ghidează şi nicidecum de revendicările Platformei DA. Noi vom acorda atenție recomandărilor juridice Comisiei de la Veneția, care vin să îmbunătățească proiectul, iar ce ține de aspectul politic, evident că fiecare opinie are dreptul la viață, însă în final decizia ne aparține nouă şi nicidecum unor lideri de partid care pînă la ziua de azi nu au venit cu argumente bune de a ne convinge pentru ce ar trebui să renunțăm la proiect”, a declarat Grigore Novac.

Totodată, deputatul a amintit că, la Congresul PSRM din anul 2011, socialiștii au anunțat deschis despre intenția de a schimba sistemul de vot și anume în cel mixt. „La scrutinul parlamentar din anul 2014, noi, socialiștii, am stipulat intenția de a schimba sistemul electoral chiar în programul electoral, iar cetățenii ne-au acordat votul de încredere, noi venind în forul legislativ cu cea mai mare fracțiune. Respectiv, noi realizăm ceea ce am promis alegătorului, dar nu liderului PDA, deoarece purtăm responsabilitate în fața poporului, dar nu a unor lideri politici”, a adăugat Grigore Novac.

Tribuna.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *